Ο ΑΝΤ1 ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟ « ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»

Τετάρτη 20/02/19 15:40

Ο ΑΝΤ1 ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟ « ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»Το «Μαζί για το Παιδί» αποτελεί τη μοναδική ένωση μη κερδοσκοπικών φορέων παιδικής προστασίας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1996 και από τότε προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη, με σταθερό όραμα να «αποτελέσει ένα δίκτυο αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας μεταξύ των φορέων παιδικής προστασίας» όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της, https://mazigiatopaidi.gr/el .

Για πάνω από δυο δεκαετίες προσφέρει συντονισμένες υπηρεσίες για την ευημερία των παιδιών, μέσω των πολλών προγραμμάτων της, παρέχοντας τρόφιμα, είδη ένδυσης,  ευκαιρίες εκπαίδευσης, συμβουλευτική υποστήριξη και πολλά άλλα. Κάθε χρόνο βοηθάει και φροντίζει πάνω από 30.000 παιδιά, 10.000 από τα οποία σε μόνιμη βάση. Ακόμα , όπως επισημαίνει ο Επίτιμος Πρόεδρος, Χρήστος Μπαρτσόκας, το «Μαζί για το Παιδί»  έχει αναλάβει την υποστήριξη οικογενειών στο Μάτι. Αφού εντόπισε οικογένειες που έχουν σοβαρά προβλήματα , φροντίζει να τις ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο. Σημαντική είναι και η ύπαρξη της συμβουλευτικής γραμμής 11525. Καθημερινά λαμβάνει κλήσεις που αφορούν ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων , ενώ υπάρχει και το συμβουλευτικό κέντρο του «Μαζί για το Παιδί», όπου γίνονται συνεδρίες δια ζώσης.

Το 2016 η Ένωση τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά. Ό,τι έχει επιτύχει το «Μαζί για το Παιδί»  το έχει καταφέρει χωρίς κρατικές ή ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις , αφιλοκερδώς. Στηρίζεται σε δωρεές εταιρειών, ιδρυμάτων και ιδιωτών, καθώς και σε ιδιωτικούς πόρους οι οποίοι προκύπτουν από τη διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων. ‘Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να βοηθήσει εθελοντικά στην υλοποίηση των δράσεων της ένωσης και να  προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης.

Ο ΑΝΤ1 στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «Κάνε την Αγάπη Πράξη» αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, στοχεύει σε ενέργειες και υποστηρίζει έμπρακτα δράσεις σαν αυτές του «Μαζί για το Παιδί» με σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Κάνε την αγάπη, πράξη»

Σε μία δύσκολη περίοδο, με φανερές επιπτώσεις σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και δη στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ο ΑΝΤ1 μέσω της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την αγάπη πράξη», κινητοποιείται και υποστηρίζει δράσεις, για να συμβάλλει στην ανάδειξη και επίλυση κοινωνικών προβλημάτων με σταθερό και αμετακίνητο στόχο την προσφορά βοήθειας σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εάν επιθυμείτε και εσείς να βοηθήσετε και να στηρίξετε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας του ΑΝΤ1 μπορείτε πρωτίστως να μας αποστείλετε οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη σας και χρήζει άμεσης και ουσιαστικής φροντίδας.

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο antenna.gr/kanetinagapipraxi/form μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν μαζί σας.

Ο ΑΝΤ1 ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟ « ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» Ο ΑΝΤ1 ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟ « ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»
Ο ΑΝΤ1 ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟ « ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» Ο ΑΝΤ1 ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟ « ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»