ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Πέμπτη 14/02/19 13:09

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ  ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥΤο Υπουργείο Υγείας ενέκρινε τις μελέτες εφαρμογής και έδωσε το πράσινο φως για τη δημιουργία του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου, μια δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση. Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο και έτσι η Ελλάδα θα αποκτήσει το πρώτο της νοσοκομείο που θα είναι αφιερωμένο στη μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων.

Την ανακοίνωση έκανε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, κος Αντώνης Παπαδημητρίου, από το βήμα του πρώτου Onassis Health Day, που διοργανώθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου. Το δικό του μήνυμα για τη δωρεά οργάνων έστειλε και ο Άγγελος Αναστασιάδης , προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, του οποίου η γυναίκα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς πρόσφατα.

 Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, σε περίπου τρία χρόνια, το Ωνάσειο Μεταμοσχευτικό Κέντρο θα ενταχθεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Με τις σύγχρονες, εξειδικευμένες και καινοτόμες υπηρεσίες που θα προσφέρει , θα καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα.

Το Onassis Health Day, στο οποίο μίλησαν κορυφαίοι επιστήμονες, είναι η πρώτη μεγάλη ημερίδα που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ωνάση για τη Γενετική , τις μεταμοσχεύσεις, την Τεχνητή Νοημοσύνη και το μέλλον της υγείας.

Ο ΑΝΤ1 στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «Κάνε την Αγάπη Πράξη» αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, στοχεύει σε ενέργειες και υποστηρίζει δράσεις με σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Κάνε την αγάπη, πράξη»


Σε μία δύσκολη περίοδο, με φανερές επιπτώσεις σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και δη στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ο ΑΝΤ1 μέσω της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την αγάπη πράξη», κινητοποιείται και υποστηρίζει δράσεις, για να συμβάλλει στην ανάδειξη και επίλυση κοινωνικών προβλημάτων με σταθερό και αμετακίνητο στόχο την προσφορά βοήθειας σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εάν επιθυμείτε και εσείς να βοηθήσετε και να στηρίξετε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας του ΑΝΤ1 μπορείτε πρωτίστως να μας αποστείλετε οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη σας και χρήζει άμεσης και ουσιαστικής φροντίδας.

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο antenna.gr/kanetinagapipraxi/form μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν μαζί σας.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ  ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ  ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ  ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ  ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ