ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΟ 2018

Δευτέρα 04/02/19 15:31

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΟ 2018Το «Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσίασε τις δράσεις της χρονιάς που πέρασε. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, οι κλήσεις που δέχθηκε το 2018 το τηλεφωνικό του κέντρο ξεπέρασαν τις 290 χιλιάδες, ενώ συνολικά υποστηρίχθηκαν πάνω από 90 χιλιάδες παιδιά.

Ο οργανισμός προσέφερε συμβουλευτική υποστήριξη σε περισσότερα από 4 χιλιάδες κακοποιημένα παιδιά, έλαβε 729 καταγγελίες και έκανε 153 επιτόπιες παρεμβάσεις, ενώ φιλοξένησε 304 παιδιά στις εγκαταστάσεις του.

Όσον αφορά τις εξαφανίσεις, αναζητήθηκαν 191 παιδιά , εντοπίστηκαν τα 148, έγιναν 11 ενεργοποιήσεις AMBER ALERT και τρείς κινητοποιήσεις ομάδας έρευνας και διάσωσης. Επίσης, υποστηρίχθηκαν λόγω φτώχειας ή ιατρικών αναγκών πάνω από 14 χιλιάδες και 27 χιλιάδες παιδιά, αντίστοιχα.

Στόχος του οργανισμού είναι να βοηθάει όποιο παιδί τον χρειάζεται, έμπρακτα και «όχι με λόγια ούτε με ευχές» όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού , κύριος Κώστας Γιαννόπουλος.

Ο ΑΝΤ1 στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «Κάνε την Αγάπη Πράξη» αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, στοχεύει σε ενέργειες και υποστηρίζει δράσεις σαν αυτές του «Χαμόγελου του Παιδιού» με σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Κάνε την αγάπη, πράξη»


Σε μία δύσκολη περίοδο, με φανερές επιπτώσεις σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και δη στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ο ΑΝΤ1 μέσω της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την αγάπη πράξη», κινητοποιείται και υποστηρίζει δράσεις, για να συμβάλλει στην ανάδειξη και επίλυση κοινωνικών προβλημάτων με σταθερό και αμετακίνητο στόχο την προσφορά βοήθειας σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.


Εάν επιθυμείτε και εσείς να βοηθήσετε και να στηρίξετε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας του ΑΝΤ1 μπορείτε πρωτίστως να μας αποστείλετε οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη σας και χρήζει άμεσης και ουσιαστικής φροντίδας.

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο antenna.gr/kanetinagapipraxi/form μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν μαζί σας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΟ 2018
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΟ 2018