Η νέα δράση της Axion Hellas

Πέμπτη 03/05/18 18:21

AXION HELLASΟ ΑΝΤ1, μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, «Κάθε Παιδί, μια Αγκαλιά»,  στηρίζει το έργο της Axion Hellas.

Η Axion Hellas, επικεντρώνεται στην οργάνωση, τη χρηματοδότηση, τη παρακολούθηση και την υλοποίηση των παρακάτω δράσεων σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας:

α) Υλική και ηθική υποστήριξη και προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού των τοπικών κοινοτήτων.

β) Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, της εκπαιδευτικής, της πολιτιστικής και της επαγγελματικής κατάστασης των τμημάτων αυτών της χώρας και των κατοίκων τους.

γ) Προώθηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου των περιοχών αυτών και των παραδόσεων με σκοπό την προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, και η χρήση της πολιτιστικής κληρονομιάς για την περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής βιομηχανίας, της οικονομίας και του τουρισμού.

δ) Προσφορά των υπηρεσιών υγείας από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

ε) Συνεισφορά στη βελτίωση της υπάρχουσας υποδομής για την υγεία, τις υποδομές της εκπαίδευσης, των υποδομών πολιτισμού και αθλητικών υποδομών, ή η δημιουργία αυτών των υποδομών και των εγκαταστάσεων όπου είναι απαραίτητο.

ζ) Ευαισθητοποίηση σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ιατρικά, εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, επαγγελματικά, τεχνικά, γεωργικά, τουριστικά, εμπορικά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

η) Εκπαίδευση των τοπικών κοινοτήτων για την εξοικείωση τους με τις νέες τεχνολογίες και τις μεθόδους επικοινωνίας, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει και να προωθήσει την ανάπτυξη της τοπικής φυσικής κληρονομιάς και της τοπικής οικονομίας.

Στόχος της είναι: Λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και της απόστασης από τα μεγάλα αστικά κέντρα, οι περιοχές αυτές στερούνται εύκολης πρόσβασης σε βασικά αγαθά, όπως υπηρεσίες υγείας, της εκπαίδευσης, τις υποδομές και τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Συνεπώς, στόχος της οργανωσής μας είναι η βελτίωση, η προώθηση και η ανάπτυξη του πνευματικού, πολιτιστικού, επαγγελματικού και κοινωνικού επιπέδου της τοπικής ζωής.

Στον διάπλου της Axion Hellas ο οποίος ξεκίνησε στις 28 Απριλίου και θα διαρκέσει έως και τις  6 Μαΐου περιλαμβάνονται τα νησιά Θηρασιά, Κάσος, Τήνος, Κάρπαθος και Σχοινούσα.

Tα αιτήματα που έχουν λάβει από τα νησιά που έχουν επισκεφτεί μέχρι στιγμής με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων στην καθημερινή τους ζωή βελτιώνοντας και εκσυγχρονίζοντας τις υπάρχουσες υποδομές. Η αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων και εξοπλισμός του αποτελεί μια από τις προτεραιότητές μας στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μας προσφοράς.

Πιο συγκεκριμένα :

-Ομάδα ιατρών  23 ειδικοτήτων θα εξετάσει όσους κατοίκους των νησιών αυτών το επιθυμούν πάντα σε συνεργασία με τους τοπικό ιατρικό δυναμικό..

-Σεμινάριο  με θέμα “Είμαστε όλοι αληθινοί ήρωες” με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου Ελλάδος σε συνεργασία με τους πιο κάτω φορείς

-Ίδρυμα Μαριάννα BΒαρδινογιάννη /Robert F. Kennedy Foundation Human Rights

-Διεθνές κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας/Σύλλογος Ολυμπιονικών

-Τμήμα Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος

-Εκπαιδευτικά προγράμματα

-Παιδική παράσταση "Ματιας ο Α΄" της Άλκης Ζέη σε σκηνοθεσία Άρτεμις Γρύμπλα

-Περιβαλλοντικές δράσεις σε συνεργασία με την οργάνωση Antipollution στο πλαίσιο του Let’s do it Creece.

Καθαρισμός παράλιων Γερολιμιώνας, Φύκιο, Ψιλή Άμμος, Αλμυρός κλπ

-Στην Κάσο θα εγκαινιασθεί η παιδική χαρά στο Φρυ και γήπεδο 5χ5

-Στην Κάρπαθο εμπλουτισμός εγκαταστάσεων ΕΠΑΛ Καρπάθου, εγκαίνια των γηπέδων Α και Β δημοτικού σχολείου, , καθώς και του αμφιθέατρου Πηγαδιών.