Δοκιμασία - «Πόσο καλά ξέρεις τα πιάτα του Μενού» - 13/5/2018

Τρίτη 15/05/18 18:39

HELLS KITCHEN ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11Η Ομαδική Δοκιμασία ήταν «Πόσο καλά ξέρεις τα πιάτα του Μενού». Στο πάσο κάθε κουζίνας υπήρχαν ισάριθμες καμπάνες όσοι και οι σεφ. Όταν άνοιξαν την πρώτη καμπάνα οι παίκτες συνειδητοποίησαν ότι ήταν τα πιάτα του μενού. Ο κάθε σεφ άνοιξε την κάθε καμπάνα που του αντιστοιχούσε, όπου αναγραφόταν με τίτλο ένα τυχαίο πιάτο από το μενού. Ο Μποτρίνι με αυτήν την δοκιμασία τέσταρε τις γνώσεις των ομάδων στο πόσο καλά γνωρίζουν τα πιάτα για να πάρει δραστικά μέτρα στο επόμενο dinner service. Ο Ραφαήλ και ο Δημήτρης  Λαγογιάννης είχαν ταλιολίνι και ενώ Λαγογιάννης τα κατάφερνε με άνεση ο Ραφαήλ, για πρώτη φορά δυσκολεύτηκε για την παρασκευή της ζύμης και ζήτησε βοήθεια από τον Σκοπελίτη. Ο Σκοπελίτης για άλλη μια φορά βοήθησε όποιον είχε ανάγκη. Η Ιωάννα με το Λαβράκι προσπάθησε να είναι όσο πιο τακτοποιημένη και τακτική κατά την διάρκεια της παρασκευής. Ο Κωνσταντίνος από την άλλη δυσκολεύτηκε τόσο πολύ με το κοτόπουλο φιλέτο, που δεν κατάφερε να έχει έτοιμο πιάτο και του έδωσαν έξτρα λεπτά. 

Στην Κόκκινη Ομάδα, τα κορίτσια αναρωτήθηκαν αν έπρεπε τα πιάτα να περιέχουν όλα τα συστατικά όπως σερβίρονταν στο πάσο. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που η Μαρίνα από το πάσο έκανε παράπονα στον Κωνσταντίνο που καθυστέρησε το πιάτο του. Μην ξεχνάμε ότι συμπωματικά έτυχε να φτιάξουν το ίδιο πιάτο. Ουσιαστικά τον κατηγόρησε ότι ήταν άδικο αυτό που έκανε και ότι παραβίασε τους κανόνες της δοκιμασίας. Ο Κωνσταντίνος έμεινε έκπληκτος και παράλληλα έγινε έξαλλος χωρίς όμως να πει πολλά.

Την ώρα της βαθμολογίας ο Μποτρίνι είπε τα καλύτερα λόγια για το πιάτο του Λαγογιάννη, κατηγόρησε τον Σκοπελίτη για το πιάτο του Ραφαήλ, επαίνεσε την Ιωάννα και αιφνιδίασε τη Μαρίνα. Ο Κωνσταντίνος με το χειρότερο πιάτο πήρε τη μπλε ομάδα στο λαιμό του αφού η τιμωρία τους ήταν να πάνε σε  σουβλατζίδικο, να φτιάξουν σουβλάκια και να τα κάνουν delivery  στα κορίτσια. Η ομάδα επέστρεψε με τα σουβλάκια αλλά τα κορίτσια δεν είχαν την αναμενόμενη αντίδραση.