Η Ισπανία άντεξε στο θρίλερ και πέρασε στα ημιτελικά

×

Η Ισπανία σφράγισε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Μουντιάλ Γυναικών, με το 2-1 στην παράταση επί της φιναλίστ του 2019 Ολλανδίας. Ο συναρπαστικός προημιτελικός έγινε στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας. 

 

ισπανια-ολλανδια

Το γκολ της πρόκρισης σημειώθηκε με σλάλομ της 19χρονης Σέλμα Παραγιουέλο στο 111ο λεπτό, στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης.

Η "ρόχα" προηγήθηκε στο 81' με πέναλτι που σφυρίχτηκε σε χέρι της φαν ντερ Γκραχτ και αξιοποιήθηκε από τη Μαριόνα Καλντεντέι της Μπαρτσελόνα. Η ίδια η Στέφανι φαν ντερ Γκραχτ, που έχει ανακοινώσει ότι σταματάει το ποδόσφαιρο μετά το Μουντιάλ, ισοφάρισε στο 90+1' με πλασέ και έστειλε το ματς στην παράταση! 

Oι Ισπανίδες είχαν διπλό δοκάρι με την Άλμπα Ρεδόνδο στο 18ο λεπτό, ενώ το γκολ που πέτυχε λίγο αργότερα (37') η Έστερ Γκονθάλεθ ακυρώθηκε -οριακά- ως οφσάιντ. H Ολλανδία κέρδισε πέναλτι στο 62' σε ανατροπή της Μπερενστάιν από την Παρέδες, αλλά η Γαλλίδα ρέφερι Φραπάρ πήρε πίσω την αρχική απόφαση μετά από παρέμβαση του VAR. Η Λίνετ Μπερενστάιν έχασε μεγάλη ευκαιρίες στο 107ο και 110ό λεπτό, λίγο πριν το γκολ της Παραγιούελο.

Η Ισπανία θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της Τρίτης στο Όκλαντ τη νικήτρια του σημερινού αγώνα ανάμεσα στην Ιαπωνία και τη Σουηδία (10.30). Τα δύο εισιτήρια για τον δεύτερο ημιτελικό θα διεκδικηθούν αύριο Σάββατο, από τα ζευγάρια Αυστραλίας-Γαλλίας (10.00) και Αγγλίας-Κολομβίας (13.30). Όλοι οι αγώνες, μέχρι και τον τελικό της 20ής Αυγούστου, μεταδίδονται από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+ .