Σούπερ ντέρμπι στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών

×

Ένα ευρωπαϊκό ντέρμπι και άλλα ένα σπουδαίο παιχνίδι ανοίγουν το πρόγραμμα των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

 Σούπερ ντέρμπι στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών

 

Η αρχή γίνεται τα ξημερώματα της Παρασκευής με την αναμέτρηση Ισπανία - Ολλανδία (04:00). Πρόκειται για ένα σούπερ ντέρμπι με δύο ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες παλεύουν για ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά. Η Ισπανία που θεωρείται εκ των φαβορί και στους «16» πέρασε με εμφατικό τρόπο επικρατώντας 5-1 της Ελβετίας. 

 

 

Την ίδια ώρα, η Ολλανδία δεν… φόρτσαρε, είχε και τύχη και με το 2-0 επί της Νοτίου Αφρικής κατάφερε να προκριθεί. Η νικήτρια ομάδα θα περάσει στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από το Ιαπωνία – Σουηδία. Όσον αφορά το άλλο ζευγάρι, δηλαδή το Ιαπωνία - Σουηδία (10:30), πρόκειται για ένα σπουδαίο ματς με δύο ομάδες με τελείως διαφορετικό στιλ. Από τη μία η Ιαπωνία η οποία πέρασε με χαρακτηριστική άνεση το εμπόδιο της Νορβηγίας (3-1) στους «16» και δείχνει μια ομάδα με εξαιρετικά στοιχεία που μπορεί να φτάσει ως το τέλος. 

 

 

Από την άλλη, η Σουηδία κατάφερε να ρίξει την… βόμβα και να αποκλείσει τις ΗΠΑ, έστω και στα πέναλτι μετά το 0-0 στο 90λεπτο και στο έξτρα ημίωρο. Με την ομάδα που θα περάσει, όπως είπαμε νωρίτερα, να παίζει με τη νικήτρια του Ισπανία – Ολλανδία.