Σούπερ ντέρμπι ανάμεσα σε Σουηδία και ΗΠΑ!

×

Βγαίνουν τα επόμενα εισιτήρια για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.



Ηπα

Μετά την Ισπανία και την Ιαπωνία που… κλείδωσαν την πρόκρισή τους στην οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, άλλες δύο ομάδες αναμένεται να κλείσουν τα εισιτήριά τους για τους «8» του τουρνουά.

Στις 05:00 (ANT1) το πρωί κοντράρεται η Ολλανδία με τη Νότια Αφρική. Η Ολλανδία τερμάτισε στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου με 7 βαθμούς, ούσα αήττητη με 2 νίκες και 1 ισοπαλία και τέρματα 9-1. Δείχνει πολύ καλή εικόνα και αποτελεί το φαβορί απέναντι στις Αφρικανές, οι οποίες όμως διαθέτουν τρομερή ταχύτητα από τη μέση και μπροστά. Η Νότια Αφρική κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική, περνώντας ως 2η από τον 7ο όμιλο. Χρειάστηκε να λυγίσει με γκολ στο 90’ την Ιταλία, επικρατώντας 3-2 και πέρασε με 4 βαθμούς. Ομάδα με τρομερή ταχύτητα, αλλά και μπόλικα ζητήματα στην άμυνα που πρέπει να… μακιγιάρει ενόψει του σημερινού ματς.

Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Ισπανία.

Στις 12:00 (ΑΝΤ1) έχουμε το μεγαλύτερο ντέρμπι της φάσης των «16» ανάμεσα σε Σουηδία και ΗΠΑ. Η Σουηδία ήταν μία από τις τρεις ομάδες που έκαναν το 3/3, τερματίζοντας πρώτη στον 7ο όμιλο με τέρματα 9-1. Εξαιρετική ομάδα, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και είναι αρκετά συμπαγής, ενώ σκοράρει συχνά από… αέρος και αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα για τις Αμερικανές.

Οι ΗΠΑ την ίδια ώρα τερμάτισαν δεύτερες στον 5ο όμιλο με 5 βαθμούς. Χωρίς ήττα τελείωσαν τη φάση των ομίλων, με τέρματα 4-1 και χωρίς να εντυπωσιάσουν ιδιαίτερα, ενώ δείχνουν να έχουν ζητήματα στο σκοράρισμα αφού σπαταλάνε αρκετές φάσεις χωρίς να σκοράρουν. Αναμφίβολα, μιλάμε για το νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία έχει τις περισσότερες κατακτήσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών (σσ. 4), αλλά έχει σηκώσει και τα δύο τελευταία τρόπαια.

Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Ιαπωνία.