Πρόκριση της Νότιας Αφρικής πάνω στο νήμα!

×

Ένα πολύτιμο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, από την αρχηγό Θάμπι Κχατλάνα στο 90+2', σφράγισε το εισιτήριο της Νότιας Αφρικής για τη φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Το τελικό σκορ ήταν 3-2. ενώ η μέχρι τότε ισοπαλία ευνοούσε τις Ιταλίδες.

 Ν. Αφρική Ιταλία

Οι Νοτιοαφρικανές θα παίξουν στον επόμενο γύρο με τη φιναλίστ του 2019 Ολλανδία, ενώ η νικήτρια του Ομίλου Σουηδία θα αντιμετωπίσει την ίδια μέρα την κάτοχο του τροπαίου ομάδα των ΗΠΑ.

 

Oι Ιταλίδες προηγήθηκαν στο 11' με πέναλτι που κέρδισε η Μπεκάρι από την Ντλαμίνι και αξιοποίησε η Αριάνα Καρούζο, αλλά ισοφαρίστηκαν με απίθανο αυτογκόλ της Μπενεντέτα Όρσι στο 32'. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο: η Νότια Αφρική με Ιταλία με σουτ της Μούνταλι στο 21' και η Ιταλία με κεφαλιά της Μπεκάρι στο 34'.

 

Στο συναρπαστικό δεύτερο ημίχρονο, η Μαγκάια έδωσε προβάδισμα στις Νοτιοαφρικανές στο 67', αλλά οι Ιταλίδες ισοφάρισαν λίγο αργότερα με την Καρούζο (74') και έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν την πρόκριση με την Τζιρέλι στο 87'. Ακολούθησε το χρυσό γκολ της Κχατλάνα και το αφρικανικό πανηγύρι στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Ουέλινγκτον στη Νέα Ζηλανδία.