Ιστορική νίκη για Μαρόκο και στο... κόλπο της πρόκρισης!

×

Χάρη σε ένα γρήγορο γκολ της Τζραΐντι και παίζοντας στη συνέχεια αρκετά κλειστά, το Μαρόκο κατάφερε να λυγίσει τη Νότια Κορέα (1-0), παίρνοντας την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών για να μπει στο κόλπο της πρόκρισης.

 ΜΑΡΟΚΟ - Ν.ΚΟΡΕΑ

Πολύ ωραίο πρώτο μέρος, με αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και συνολικά 10 τελικές, πέντε για κάθε ομάδα, ωστόσο οι Αφρικανές αποδείχτηκαν πιο αποτελεσματικές. Μάλιστα, βρήκαν το γκολ που τους έδωσε προβάδισμα αρκετά νωρίς αφού μόλις στο 6ο λεπτό και μετά το γύρισμα, η Τζραΐντι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το Μαρόκο (0-1).

Το Μαρόκο ήταν καλύτερο στο πρώτο εικοσάλεπτο αλλά στη συνέχεια οι Κορεάτισες ανέβηκαν και ισορρόπησαν, με την μεγαλύτερη ευκαιρία τους για να ισοφαρίσουν να έρχεται με την Παρκ, η οποία αστόχησε από πολύ καλό σημείο με κεφαλιά. Οι Αφρικανές αμύνθηκαν καλά στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ (0-1), έχοντας πετύχει ένα ιστορικό γκολ αφού αυτό της Τζραΐντι ήταν και το πρώτο τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Ιστορία δεν έγραψε, όμως, μόνο η επιθετικός από το Μαρόκο αλλά και η συμπαίκτριά της και στόπερ της ομάδας της, Μπενζίνα, η οποία έγινε η πρώτη παίκτρια στην ιστορία της διοργάνωσης που αγωνίζεται με χιτζάμπ.

Το δεύτερο μέρος είχε τελείως διαφορετική εικόνα, αφού η Νότια Κορέα μπήκε με διάθεση να πιέσει και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Έφτιαξε φάσεις, έκλεισε στο μισό γήπεδο το Μαρόκο που έπαιζε φουλ άμυνα, αλλά σπαταλούσε τις τελικές που δημιουργούσε. Πάνω από 10 τελικές στο δεύτερο μέρος για την Νότια Κορέα, αλλά οι παίκτριες του Κόλιν Μπελ ήταν τρομερά άστοχες.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία όλων ήρθε στο 89ο λεπτό όταν η Κέισι Φερ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά το διαγώνιο τελείωμα της 16χρονη πέρασε ελάχιστα άουτ, αγγίζοντας την ισοφάριση και το... ονειρο του γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών!

Το έξτρα εξάλεπτο των καθυστερήσεων πέρασε χωρίς να συμβεί κάτι περαιτέρω, με το Μαρόκο να παίρνει μια σπουδαία νίκη, την πρώτη της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών και να πηγαίνει κόντρα στην Κολομβία στην τελευταία αγωνιστική να τα παίξει όλα για όλα, ενώ η Ν. Κορέα ουσιαστικά βρίσκεται εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.