Φρέναρε τις ΗΠΑ η Ολλανδία

×

Η Ολλανδία προηγήθηκε απέναντι στις ΗΠΑ, έβαλε δύσκολα στην αντίπαλό της αλλά η παγκόσμια πρωταθλήτρια κατάφερε να σώσει τον βαθμό (1-1) με την Χόραν.

 

usa-ned

 

Οι ΗΠΑ μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, είχαν τον έλεγχο και πίεζαν για να βρουν ένα γρήγορο γκολ, αλλά δεν έβρισκαν τις κλασικές φάσεις. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Ολλανδία και κόντρα στη ροή του αγώνα... πάγωσε τις Αμερικανές, με την Ρόορντ με ωραίο συρτό σουτ να ανοίγει το σκορ στο 17ο λεπτό.

 Ένα γκολ ιστορικό, αφού οι ΗΠΑ έμειναν για πρώτη φορά μετά το 2011 πίσω στο σκορ σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου (σσ. κόντρα στη Βραζιλία), ενώ η Ολλανδία μετά το προβάδισμά της ήλεγχε το σκορ και πήγε στα αποδυτήρια ούσα μπροστά στο σκορ (0-1).

 Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις ΗΠΑ να προσπαθούν να πιέσουν αλλά να μην βρίσκουν χώρους απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της Ολλανδίας, η οποία σταματούσε κάθε προσπάθεια των παγκόσμιων πρωταθλητριών. Τελικά, η Χόραν ήταν αυτή που βγήκε μπροστά για την ομάδα της, με την αρχηγό να σκοράρει με υπέροχη κεφαλιά από την εκτέλεση κόρνερ της Λαβέλ για να ισοφαρίσει στο 62ο λεπτό σε 1-1.

 Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στα πόδια των παικτριών των ΗΠΑ, που πίεζαν ασφυκτικά στη συνέχεια του αγώνα και δημιουργούσαν τη μία φάση μετά την άλλη με Μόργκαν και Ρόντμαν να έχουν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για την ανατροπή. Αυτή δεν ήρθε ποτέ, η Ολλανδία άντεξε ως το φινάλε και οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό, φτάνοντας τους 4 αμφότερες στον 5ο όμιλο και πλησιάζουν την πρόκρισή τους στη φάση των “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.