Φινάλε με Κολομβία-Ν. Κορέα και... 2η αγωνιστική!

×

Με το ματς Κολομβία-Ν. Κορέα ολοκληρώνεται αύριο η 1η αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, ενώ ξεκινά με δύο αναμετρήσεις του 1ου ομίλου και η 2η αγωνιστική.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ 

Κολομβία και Νότια Κορέα κοντράρονται στο Σίδνεϊ (05:00, ANT1+) στην τελευταία αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες αναζητούν το θετικό αποτέλεσμα για να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση και ουσιαστικά να κυνηγήσουν τη δεύτερη θέση του 8ου ομίλου, με τη Γερμανία να δείχνει ήδη με το 6-0 επί του Μαρόκου πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά.

Ένα παιχνίδι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς μιλάμε για δύο ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και θεωρούνται ισάξιες, ενώ είναι το μοναδικό που μια ομάδα από τη Ν. Αμερική και μία από την Ασία κοντράρονται στο φετινό Μουντιάλ Γυναικών στη φάση των ομίλων.

Λίγο αργότερα, η μία από τις διοργανώτριες χώρες, η Νέα Ζηλανδία υποδέχεται τις Φιλιππίνες (08:30, ANT1+). Πρόκειται για ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει και την πρόκριση, επί της ουσίας, αφού η Νέα Ζηλανδία προέρχεται από το 1-0 της πρεμιέρας και μια ενδεχόμενη νίκη αναμένεται να την... σπρώξει προς τη φάση των “16”. Αντιθέτως, οι Φιλιππίνες θεωρούνται ο πιο αδύναμος αντίπαλος στον 1ο όμιλο, αλλά θα προσπαθήσει με αμυντική τακτική να περιορίσει την αντίπαλό της.

Στο τρίτο και τελευταίο ματς της ημέρας, Ελβετία και Νορβηγία (11:00, ANT1+) κοντράρονται για τη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου. Με τις δύο ομάδες να φέρνουν διαφορετικά αποτελέσματα στην πρεμιέρα, αφού η Ελβετία ξεκίνησε με τρίποντο (σσ. 2-0 τις Φιλιππίνες) και η Νορβηγία με ήττα (σσ. 1-0 από τη Ν. Ζηλανδία). Κάπως έτσι, το εν λόγω παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο αφού με νίκη της η Ελβετία ετοιμάζει βαλίτσες για τα νοκ-άουτ, ενώ η Νορβηγία θα ψάξει ένα θετικό αποτέλεσμα και κυρίως να επικρατήσει, για να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης.