Αγχωτική, αλλά νικηφόρα πρεμιέρα για τη Σουηδία κόντρα στη Νότια Αφρική

×

Η Σουηδία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην εξαιρετική Νότια Αφρική που μάλιστα προηγήθηκε στο ματς, αλλά τελικά οι Σκανδιναβές επικράτησαν 2-1 με ανατροπή και μπήκαν με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

 ΣΟΥΗΔΙΑ - Ν.ΑΦΡΙΚΗ

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς πολλά-πολλά και με παρόμοιο σκηνικό στον αγωνιστικό χώρο. Η Σουηδία είχε τον έλεγχο και την κατοχή, πίεζε αλλά αδυνατούσε να φτιάξει κλασικές ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία. Σε αντίθεση με την Νότια Αφρική η οποία ξεθάρρεψε μετά το πρώτο τέταρτο, άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να φτιάχνει τελικές σε αντεπιθέσεις, ούσα ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Μάλιστα, οι τελικές ήταν 6-5 υπέρ της Νότιας Αφρικής, παρότι η Σουηδία είχε φτάσει την κατοχή της στο 60%, τα κόρνερ ήταν 8-0 και οι Σκανδιναβές ήλεγχαν ουσιαστικά τον αγώνα. Το ημίχρονο βγήκε φυσιολογικά χωρίς σκορ, αλλά το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις Αφρικανές που... πάγωσαν τις Σουηδέζες.

Ήταν το 48ο λεπτό όταν η Μαγκάια εκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση της Μούσοβιτς και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα, χτυπώντας μάλιστα μετά την άσχημη πτώση της, για να δώσει το προβάδισμα στη Νότια Αφρική. Η Σουηδία έμοιαζε να τα έχει χαμένα μετά το γκολ και για ένα δεκάλεπτο τουλάχιστον δεν πατούσαν καλά στο γήπεδο, ωστόσο τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 65ο λεπτό με κοντινό πλασέ της Ρόλφο που βρήκε και στη Ραμαλέπε για το 1-1.

Η Σουηδία ανέβηκε ακόμη περισσότερο μετά την ισοφάριση, πίεσε, ενώ ο προπονητής της έριξε στο ματς την Σέγκερ, η οποία έγραψε ιστορία συμμετέχοντας σε πέμπτο διαφορετικό Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Η πίεση των Σκανδιναβών τελικά απέφερε καρπούς αφού η Σουηδία κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης και της ανατροπής. Ήταν το 90ο λεπτό όταν μετά την εκτέλεση του κόρνερ η Ίλεστεντ σηκώθηκε ψηλότερα από κάθε αντίπαλο και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε την Σουάρτ, για να διαμορφώσει το τελικό 2-1.