Τελικός Μουντιάλ 2022: Αργεντινή και Μέσι κατέκτησαν το τρόπαιο

×

Η Εθνική Αργεντινής και ο Λιονέλ Μέσι (σημ: για πρώτη φορά) κατέκτησαν το τρόπαιο του του Μοντιάλ 2022 στο Κατάρ, καθώς κέρδισε την Εθνική Γαλλίας του Κιλιάν Μπαπέ, μετά από έναν αγώνα θρίλερ στο β' ημίχρονο της κανονικής διάρκειας του αγώνα, στο οποίο η Γαλλία ισοφάρισε σε 2-2, από 2-0 που έχανε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και μετά από μια αγωνιώδη παράταση, όπου οι ομάδες πέτυχαν από 1 γκολ έκαστη και έτσι με σκορ 3-3 και χατ τρικ του Μπαπέ ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Πρώτοι εκτέλεσαν ο Μπαπέ για την Γαλλία και ο Μέσι για την Αργεντινή, οι οποίοι ευστόχησαν. Ο Μαρτίνες απέκρουσε το δεύτερο πέναλτι που εκτέλεσαν οι Γάλλοι και ακολούθως ο Ντιμπάλα ευχτόχησε κάνοντας το 2-1 υπέρ της Αργεντινής.

Ο Μαρτίνες απέκρουσε και το τρίτο πέναλτι της Γαλλίας, ακολούθως οι Αργεντίνοι ευστόχησαν και το σκορ στα πέναλτι διαμορφώθηκε σε 3-1. Οι Γάλλοι έβαλαν το τέταρτο πένταλτι που εκτέλεσαν, όπως ομως και οι Αργεντίνοι, οι οποίοι κατέκτησαν την κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου .

Τελικός Μουντιάλ 2022: Αργεντινή και Μέσι κατέκτησαν το τρόπαιο

Τα γκολ της κακονικής διάρκειας του αγώνα
Η Αργεντινή πήρε «κεφάλι» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ κόντρα στη Γαλλία! Στο 23' ο Άνχελ Ντι Μαρία κέρδισε... εξυπνα πέναλτι από τον Ουσμάν Ντεμπελέ και ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση.

Ο αρχηγός της Αλμπισελέστε νίκησε τον Γιορίς για το 1-0 και μέσα σε δευτερόλεπτα βρέθηκε στο επίκεντρο ενός «κουβαριού» από τους... τρελαμένους συμπαίκτες του. Ο Pulga έφτασε τα έξι γκολ και έγινε έτσι, έως εκείνη την στιγμή, ο πρώτος σκόρερ του τουρνουα.

Τελικός Μουντιάλ 2022: Αργεντινή και Μέσι κατέκτησαν το τρόπαιο

Απίθανη η Αργεντινή, "έκρυψε τη μπάλα" και την εμφάνισε στα δίχτυα της Γαλλίας με σκόρερ τον Άνχελ Ντι Μαρία.
Έπειτα από κλέψιμο του Άλβαρες στη μεσαία γραμμή, η Αργεντινή έσπασε άψογα την αντίπαλη πίεση, με τον Μακ Άλιστερ να σερβίρει στον Ντι Μαρία, ο οποίος εκτέλεσε στο τετ-α-τετ τον Γιορίς για το 2-0 (36΄).

Με πρωταγωνιστές τον «game changer» Κόλο Μουανί και τον εκτελεστή Κιλιάν Μπαπε η Γαλλία ισοφάρισε σε 2-2 από 2-0 στον μεγάλο τελικό με την Αργεντινή!

Απίστευτη εξέλιξη στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ! Oi Τρικολόρ ισοφάρισαν με δυο γκολ σε ισάριθμα λεπτά, με πρωταγωνιστές τον «game changer» Κόλο Μουανί και τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος από εξαφανισμένος έγινε... ήρωας με δύο γκολ!

Στο 80' ο Κόλο Μουανί έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ο Οταμέντι τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδωσε την παράβαση.

Ο Κιλιάν Μπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση, ο Μαρτίνες έπεσε στην σωστή πλευρά και βρήκε λίγο την μπάλα, όμως δεν κατάφερε να αποκρούσει. Στο 81΄ο 23χρονος σούπερ σταρ με φοβερή εκτέλεση μετά από ασίστ του Κόλο Μουανί ισοφάρισε σε 2-2.