Οι οιωνοί δείχνουν... Αργεντινή

×

Και ποιος δε θα ήθελε να δει τον Λιονέλ Μέσι να σηκώνει την κούπα στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του. Το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του, ώστε να θεωρείται και με... τη βούλα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Εκτός από όσους στηρίζουν τον Μέσι για συναισθηματικούς λόγους, υπάρχουν και αυτοί που «βλέπουν» Αργεντινή, εξαιτίας των αριθμών και των συμπτώσεων. Και μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί, που πιστεύουν στα γούρια.

Οι οιωνοί δείχνουν... Αργεντινή

Ποιες είναι όμως οι συμπτώσεις που δείχνουν... Αργεντινή στον τελικό; Η φανέλα που θα φοράει στον τελικό η «αλμπισελέστε» είναι μία από αυτές. Ο Μέσι και οι συμπαίκτες του θα φορούν την κλασική γαλάζια φανέλα με τις λευκές ρίγες και όχι την μπλε σκούρα μονόχρωμη. Ποιο είναι το... γούρι της υπόθεσης; Ότι τις δύο φορές που η Αργεντινή φόρεσε τη ριγέ φανέλα σε τελικό (1978, 1986) κατέκτησε το τρόπαιο. Αντίθετα, στις δύο περιπτώσεις που αγωνίστηκε σε τελικό με την μπλε σκούρα εμφάνιση (1990, 2014), γνώρισε ισάριθμες ήττες. H FIFA ενέκρινε το αίτημα των Αργεντινών να αγωνιστούν με τη ριγέ φανέλα στον τελικό και τα πρώτα χαμόγελα έκαναν την εμφάνισή τους.

Υπάρχει, όμως, ένας ακόμη οιωνός που είναι υπέρ των Λατινοαμερικάνων. Και αυτός είναι συνδυασμένος με την Παρί Σεν Ζερμέν και τις μεταγραφές της. Συγκεκριμένα, κάθε φορά που ο γαλλικός σύλλογος πραγματοποιεί μια τεράστια μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή, ο συγκεκριμένος παίκτης κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο την επόμενη χρονιά. Αυτό έχει συμβεί, ήδη, δύο φορές. Το 2001, η Παρί απέκτησε τον Ροναλντίνιο και την αμέσως επόμενη χρονιά ο Βραζιλιάνος στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με τη «σελεσάο». Όπως έγινε και με τον Κιλιάν Εμπαπέ, τον οποίο απέκτησε το 2017 και ένα χρόνο μετά, ο Γάλλος κατέκτησε το Μουντιάλ με τους «τρικολόρ». Ποια σούπερ μεταγραφή έκανε η Παρί Σεν Ζερμέν το 2021; Μα φυσικά, του Λιονέλ Μέσι! Και έχουμε 2022...