Ινφαντίνο: "Το καλύτερο Μουντιάλ που έγινε ποτέ"

×

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο μιλώντας στο σημερινό συμβούλιο της FIFA στην Ντόχα, χαρακτήρισε το εφετινό Μουντιάλ ως το καλύτερο που έγινε ποτέ. Ελήφθησαν επίσης μια σειρά από αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου και αποφασίστηκε η διεξαγωγή του Μουντιάλ συλλόγων από το 2025 με 32 ομάδες.

Ινφαντίνο: Το καλύτερο Μουντιάλ που έγινε ποτέ

Ο Ινφαντίνο είπε ότι συνολικά το τουρνουά, το οποίο ολοκληρώνεται με τον τελικό της Κυριακής, ήταν μέχρι στιγμής επιτυχημένο, έχοντας προσελκύσει συνολικά 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους στις ζώνες φιλάθλων, με περίπου 80.000 οπαδούς να παρακολουθούν αυτές τις περιοχές καθημερινά.

Ο μέσος όρος θεατών ήταν επίσης 52.000 ανά αγώνα, περίπου 5.000 περισσότεροι θεατές από ό,τι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία. Συνολικά, είπε ο Ινφαντίνο, καταγράφηκαν περίπου 3,27 εκατομμύρια θεατές - εγχώριοι και διεθνείς - με δύο αγώνες να απομένουν. Ο συνολικός αριθμός για ολόκληρο το τουρνουά το 2018 ήταν 3,03 εκατομμύρια. «Ήταν πολύ, πολύ επιτυχημένο, αλλά χτυπήστε ξύλο, δύο ματς απομένουν», είπε. «Εστιάστε μέχρι το τέλος και μετά φυσικά θα επιβεβαιώσουμε αυτά τα συναισθήματα που έχουμε τώρα».

Έγινε γνωστό ότι τα «παράθυρα» για το διεθνές ημερολόγιο αγώνων από το 2025 θα περιλαμβάνουν ένα με τέσσερις αγώνες στα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου, για να αντικαταστήσουν τα τρέχοντα δύο ξεχωριστά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, με τα άλλα (Νοέμβριο, Μάρτιο και Ιούνιο) να παραμένουν αμετάβλητα.

Επίσης, προκειμένου να αυξηθούν οι δυνατότητες για ομάδες από διαφορετικές συνομοσπονδίες να παίζουν μεταξύ τους, η FIFA δρομολογεί φιλικά τουρνουά - "FIFA World Series" - τα οποία θα πραγματοποιούνται το Μάρτιο κάθε ζυγού έτους.