Ντεσάμπ: "Θέλουμε να έχουμε την μπάλα"

×

Η Γαλλία αντιμετωπίζει αύριο (14/12 21.00) την έκπληξη του Μουντιάλ, το Μαρόκο, στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης. Ο προπονητής της Γαλλίας, μίλησε με απόλυτο σεβασμό για το Μαρόκο, ενώ δήλωσε και έτοιμος για μια εχθρική υποδοχή από τους οπαδούς της Βόρειας Αφρικής.

Ντεσάμπ: Θέλουμε να έχουμε την μπάλα

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ είπε σχετικά: «Επωφελούνται από μια τεράστια υποστήριξη, το έχω δει και μου το είπαν οι παρατηρητές μου. Ξέρουμε ότι θα είναι εξαιρετικά θορυβώδες, είναι μέρος του πλαισίου και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό. Οι παίκτες μου ξέρουν τι να περιμένουν».

Το Μαρόκο ήταν πολύ επικίνδυνο στις γρήγορες επιθέσεις, αλλά αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος με τον οποίο η Γαλλία θα μπορούσε να το «χτυπήσει» επίσης: «Θέλουμε να έχουμε την μπάλα για να δημιουργήσουμε επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά είδατε ότι στο παιχνίδι μας με την Πολωνία (στους «16») είχαν την μπάλα στην πραγματικότητα περισσότερο από το αναμενόμενο», είπε ο Ντεσάμπ για να συνεχίσει: «Είμαστε τόσο καλοί όσο το Μαρόκο στις γρήγορες επιθέσεις. Δεν θα εγκαταλείψουμε την κατοχή, αλλά όταν θα έχουμε την μπάλα θα πρέπει να το μετρήσουμε»

Σε ερώτηση για το... μυστικό της κυριαρχίας της γαλλικής ομάδας εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, ο Γάλλος ομοσπονδιακός προπονητής, είπε: «Είμαστε μόνο στα ημιτελικά. Είναι ήδη μια καλή πορεία. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Χρειάζεσαι συνδυασμό πολλών πραγμάτων. Η ποιότητα των παικτών, αλλά δεν είναι αρκετή, η συλλογική δύναμη, η ψυχική κατάσταση, είναι απαραίτητα. Και μετά κάποια ματς οφείλονται σε λίγα πράγματα. Δεν υπάρχει θαυματουργή συνταγή. Πριν από τέσσερα χρόνια, φτάσαμε εκεί με κάποιον τρόπο. Η λέξη κλειδί είναι η προσαρμογή. Προσαρμόζομαι σε καταστάσεις, σε παίκτες. Θέλω να παίρνω το καλύτερο από κάθε παίκτη»