ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ: Κάποιος θα γυρίσει σπίτι σίγουρα, το ποδόσφαιρο... ή ο Σάουθγκέιτ!

×

Του Στέφανου Αβραμίδη.

"It's coming home" πρωτοτραγούδησαν το 1996 οι Lightning Seeds για τις ανάγκες του αγγλικού Euro, η εξαιρετική, κατά κοινή ομολογία, εκείνη εκδοχή των "Τριών Λιονταριών"σταμάτησε στον ημιτελικό της διοργάνωσης, ήταν οι Γερμανοί, οποία έκπληξις, που επικράτησαν στο κλασικό ντέρμπι της Γηραιάς Ηπείρου, ως συνήθως, στη διαδικασία των πέναλτι! Από τότε αυτή η περιβόητη "επιστροφή στο σπίτι"...δεξιότερα πάντα περιμένει για τους εφευρέτες του ποδοσφαίρου, έφτασαν αρκετά κοντά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, ήταν οι Κροάτες, στον ημιτελικό και πάλι, που τους φώναξαν..."Thou shall not pass" , έφτασαν πιο κοντά από ποτέ σε ένα ακόμη δικό τους Ευρωπαϊκό πέρσι το καλοκαίρι, ας όψονται οι "ατζούρι"!

ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ

Με εμφανίσεις, πάντως, όπως αυτή που μας επεφύλαξαν το βράδυ της Παρασκευής μάλλον το ποδόσφαιρο...θα κάτσει εκεί που κάθεται, λίγο έλειψε στη μάχη της ομάδας του Σάουθγκέιτ με τις Ηνωμένες Πολιτείες να αλλάξει δραστικά...ακούσματα και να τραβήξει προς...Δυσμάς, ποιοι Lightning Seeds, οι Pet Shop Boys δεν τους βλέπουν! Neil Tennant και Chris Lowe μας πρωτοπαρουσίασαν το 1993 το "Go West" και ακόμη αντέχει, soccer - football σημειώσατε Χ και πάλι καλά μη σας πω για το Χάρι Κέιν και την παρέα του! Η έως και χλωμή εικόνα του αιώνιου, σύμφωνα με την άποψη των...ιδίων, φαβορί έχει αναστατώσει το Νησί, πολύ έντονη η κριτική που ασκείται στον Άγγλο ομοσπονδιακό τεχνικό, μπορεί να έκανε και πάλι μόδα το γιλέκο αλλά αν συνεχίσει έτσι μάλλον το...καπελάκι του θα του φανεί πιο χρήσιμο!

Kόντρα στην team USA τίποτα, ή σχεδόν τίποτα, δε λειτούργησε σωστά, Mπέλινγκαμ και Ράις, το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, είναι ποδοσφαιριστές που, βάσει χαρακτηριστικών, περισσότερο να ελέγξουν, να ρυθμίσουν παρά να αναπτύξουν το παιχνίδι μπορούν, ο πιτσιρικάς της Ντόρτμουντ σίγουρα εξελίσσεται ακόμη και δείχνει πως, σε βάθος χρόνου, έχει προοπτική οργανωτή, ίσως και πιο συχνού εκτελεστή, το "εξάρι" της Γουέστ Χαμ να σας πω την αλήθεια δε με πείθει πως θα μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω από ακριβώς αυτό...το "εξάρι" της Γουέστ Χαμ! Μπροστά τους ο Σάουθγκέιτ επιμένει να τοποθετεί το Μέισον Μάουντ, πολύ συνεπής στο τακτικό κομμάτι, σωστός στρατιώτης της ομάδα, της όποιας ομάδας, αλλά χρειάζεται και λίγη...τρέλα, "τρελούς" μας έμαθαν οι γονείς μας να λέμε στο σκάκι τους αξιωματικούς, κάποια στιγμή, δεν μπορεί, θα εμφανιστεί και ο βαθμοφόρος της Σίτι, τέτοιος είναι με τα κατορθώματά του, Φιλ Φόντεν!

Όσο ο Κέιν μένει άσφαιρος το γκολ μοιάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα για αυτή την εθνική Αγγλίας, το...έχει πολύ περισσότερο, τουλάχιστον στην τρέχουσα περίοδο, ο αγαπημένος του Πεπ, οκτώ φορές έχει βρει δίχτυα μέσα στη σεζόν, μόλις δύο ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι! Και δεν είναι μόνο το γκολ, πολύ πιο ικανός ο Φόντεν στο ένας με έναν σε σχέση με το Μάουντ, απρόβλεπτος και εφευρετικός στο παιχνίδι του, ο βασικός του Σαόυθγκέιτ στα δύο πρώτα ματς είναι πολύ πιο στιβαρός αλλά και πολύ πιο "ξύλινος" στο χορτάρι! Όσο για το δίδυμο Στέρλινγκ και Σάκα στα πλάγια, σε ρηχά νερά μια ολόκληρη σεζόν ο πρώτος με τους "μπλε", τα όποια κατορθώματα κόντρα στο Ιράν που από πολύ νωρίς σα να σταμάτησε να παίζει δε λένε και πολλά, ο καλύτερος ντριμπλέρ αυτής της ομάδας Τζακ Γκρίλις παρίσταται και χαιρετίζει, με διάθεση, ταλέντο αλλά και πολλά ψωμιά ακόμη να φάει ο δεύτερος, ο εκρηκτικός Μάρκους Ράσφορντ σ' αναμμένα κάρβουνα στον πάγκο!

Αυτά είναι τα πρόσωπα, και δικαίως αν με ρωτάτε, γύρω από τα οποία περιστρέφεται όλη η συζήτηση, δεν είναι τωρινό το φαινόμενο, το κλίμα για τον Σάουθγκέιτ είχε ήδη βαρύνει από το αποκαρδιωτικό Uefa Nations League, θάλασσα τα έκανε η ομάδα του, το 0-0 με τα...Αμερικανάκια, ποδοσφαιρικά μιλώντας, ήρθε κι έδεσε! Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό η πίεση που εντοπίζεται στην άκρη του πάγκου είναι έως και αφόρητη, το βρετανικό ντέρμπι με την Ουαλία ίσως να μην είναι και τόσο απλή υπόθεση όσο πολλοί πιστεύουν! Αυτή πάντως η Αγγλία, όχι τόσο εξαιτίας της εικόνας της και μόνο στο χορτάρι κόντρα στις ΗΠΑ όσο λόγω του DNA στο παιχνίδι των εκλεκτών, των...προτιμότερων αν θέλετε για τον προπονητή, ποδοσφαιριστών δεν μπορεί να κοιτάει...ψηλά! Στα δικά μου μάτια μόνο με δραστικές αλλαγές και ενεργοποίηση του plan b σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα μεσοεπιθετικά μπορεί να ελπίζει! Αλλιώς το it' s coming home θα μείνει και πάλι κενό γράμμα, τo...he' s coming home τραγουδισμένο από τη σύζυγο Άλισον και τα τέκνα Μία και Φλιν στην οικία Σάουθγκέιτ μοιάζει πιθανότερο, ο μπαμπάς θα γυρίσει σπίτι...για τα καλά!