Τα ηχηρά μηνύματα και η "κατάρα" για τα αστέρια

×

Του Γιώργου Τριανταφυλλίδη

Η Ισπανία, η Γαλλία και η Αγγλία εντυπωσίασαν με το καλημέρα στο Μουντιάλ του Κατάρ, ενώ ο Λιονέλ Μέσι και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι φαίνεται να έχουν την "κατάρα" της αποτυχίας στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη.

Τα ηχηρά μηνύματα και η κατάρα για τα αστέρια

Οι δύο μεγάλες εκπλήξεις από την Σαουδική Αραβία και την Ιαπωνία έχουν σημαδέψει μέχρι τώρα το 22ο Παγκόσμιο Κύπελλο! Δύο εκπλήξεις με το ίδιο σενάριο. 1-0 στο πρώτο ημίχρονο με πέναλτι για την Αργεντινή και την Γερμανία και ισάριθμες ανατροπές με το ίδιο σκορ! Αργεντινή - Σαουδική Αραβία 1-2 και Γερμανία - Ιαπωνία 1-2 στις δύο πρώτες "βόμβες" στο Κατάρ.

Άλλωστε οι εκπλήξεις αρέσουν στον κόσμο και τα Μουντιάλ τα αγαπήσαμε για αυτές τις μοναδικές ποδοσφαιρικές στιγμές που μας προσφέρουν από μικρά παιδιά. Και βρισκόμαστε μόλις στην τέταρτη ημέρα. Τα καλύτερα έρχονται; Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να δούμε το καλύτερο Μουντιάλ όλων των εποχών.

Την διαφορά κάνουν τα μεγάλα αστέρια. Μόνο που ο διάδοχος του Ντιέγκο Μαραντόνα δείχνει να μην μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος για την Αργεντινή. Ο Λιονέλ Μέσι στο πέμπτο και τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του, θέλει να οδηγήσει τη χώρα του στην κορυφή του κόσμου. Μπορεί να τα καταφέρει μόνος του;

Δύσκολο έως απίθανο για τον σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν με την Αργεντινή να βρίσκεται με την "πλάτη στον τοίχο" μόλις από την πρώτη αγωνιστική, όπως και η Γερμανία που απειλείται με πρόωρο αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων για δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η "κατάρα" των Μουντιάλ κυνηγάει τον Λιονέλ Μέσι! Το ίδιο ισχύει και για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Τέταρτο παιχνίδι σε Μουντιάλ χωρίς γκολ για τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα που έχασε το πέναλτι για την Πολωνία στην λευκή ισοπαλία με το Μεξικό του τεράστιου τερματοφύλακα Γκιγιέρμο Οτσόα. Ένας κλασσικός παίκτης Μουντιάλ που εξαφανίζεται για τέσσερα χρόνια και εμφανίζεται κάθε φορά που αγωνίζεται με την εθνική ομάδα της χώρας του στο μεγάλο ραντεβού του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Μουντιάλ του Κατάρ θα μείνει έτσι και αλλιώς στην ιστορία. Το πρώτο που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή και το πρώτο που γίνεται χειμώνα με τον μεγάλο τελικό μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα! Υπάρχει καλύτερο δώρο από συναρπαστικά παιχνίδια με τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Περιμένω τα σχόλια σας! Απολαύστε το Μουντιάλ στον ΑΝΤ1 και στο ANT1+.