H ιστορία του Μουντιάλ όπως δεν την έχεις ξαναδεί

×

Από τον Πελέ μέχρι τον Νεϊμάρ και από τον Μαραντόνα μέχρι τον Μέσι, οι επίσημες ταινίες της FIFA κρατούν ζωντανή τη μαγεία του ποδοσφαίρου και του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ανεπανάληπτες φάσεις από όλες τις διοργανώσεις του Μουντιάλ παίζουν ξανά στις οθόνες μας σε μια μοναδική ιστορική αναδρομή από το 1966 μέχρι σήμερα, μέσα από δεκαέξι συναρπαστικές ταινίες γεμάτες εμβληματικές προσωπικότητες εντός και εκτός γηπέδου, αξέχαστες στιγμές και άγνωστες πτυχές των διοργανώσεων που μας βάζουν στον κόσμο του Μουντιάλ.

H ιστορία του Μουντιάλ όπως δεν την έχεις ξαναδεί

Αγγλία, 1966. Η μοναδική έγχρωμη καταγραφή του FIFA World Cup 1966™. Η Αγγλία παίζει στην έδρα της και όλοι περιμένουν ότι θα θριαμβεύσει. Και έτσι έγινε. Μετά από μια σειρά δυνατών αναμετρήσεων με αντίπαλες την Πορτογαλία και την Αργεντινή, κατάφερε να επικρατήσει και στον τελικό με 4-2 ενάντια στη Δυτική Γερμανία. Το ιστορικό χατ-τρικ του Τζεφ Χερστ και η αξεπέραστη άμυνα και επίθεση από τους Μπόμπι Μουρ και Μπόμπι Τσάρλτον χάρισαν στην Αγγλία το πολυπόθητο κύπελλο.

H ιστορία του Μουντιάλ όπως δεν την έχεις ξαναδεί

Το 1994, το Παγκόσμιο Κύπελλο διοργανώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού και δύο δισεκατομμύρια καρδιές Αμερικανών αρχίζουν να χτυπούν πρωτόγνωρα στον ρυθμό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι θεατές ήταν τριπλάσιοι από το συνηθισμένο, με την ταινία να αποτυπώνει τον παλμό στα κατάμεστα γήπεδα της Αμερικής και να μας μεταφέρει στην ιστορική στιγμή όπου όλοι κρατούσαν την ανάσα τους, όταν ο τελικός ανάμεσα σε Ιταλία και Βραζιλία κρίθηκε στα πέναλτι.

H ιστορία του Μουντιάλ όπως δεν την έχεις ξαναδεί

Το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη το 2010 ήταν η πρώτη διοργάνωση του τουρνουά σε αφρικανικό έδαφος, με τη Νότιο Αφρική να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Αψεγάδιαστη οργάνωση, πολύχρωμες εικόνες, φιλοξενία, τοπικά έθιμα και βουβουζέλες που ηχούν ασταμάτητα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα κάθε αγώνα. Ο τελικός του FIFA World Cup 2010™ ήταν αφιερωμένος σε γνωστές και άγνωστες προσωπικότητες, ένα ζωντανό πορτρέτο μιας χώρας που ζει τη στιγμή της.