Κατάρ 2022: Ο πιο πιθανός τελικός του Μουντιάλ είναι...

×

Ένας τελικός μεταξύ Γαλλίας και Βραζιλίας -επανάληψη εκείνου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998- θεωρείται ο πιο πιθανός στο Μουντιάλ του Κατάρ (21/11-18/12), εφόσον και οι δύο ξεπεράσουν την πρώτη φάση του τουρνουά ως νικητές των ομίλων.

Κατάρ 2022: Ο πιο πιθανός τελικός του Μουντιάλ είναι...

Αυτό αναφέρει μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την ιστοσελίδα "The Analyst", η οποία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, αναφέρει ότι η Γαλλία έχει 17,93% πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο, μπροστά από τη Βραζιλία (15,73%) και την Ισπανία (11,53%), που συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα των... υποψηφίων.

Ο λόγος για τον οποίο η -κάτοχος του τίτλου- Γαλλία εμφανίζεται ως φαβορί είναι ότι, κατά τη γνώμη των συντακτών της μελέτης, η Βραζιλία έχει πιο δύσκολο δρόμο προς τον τελικό από τα προημιτελικά και μετά, αρκεί φυσικά να υπάρξουν λογικά αποτελέσματα.

Η μελέτη χαρακτηρίζει τον 5ο όμιλο -Ισπανία, Γερμανία, Ιαπωνία, Κόστα Ρίκα- ως «όμιλο του θανάτου», ενώ «αφαιρούνται» πολλές πιθανότητες από την Ολλανδία (7,7% - 6η στη σχετική κατάταξη), λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη λογική, θα βρισκόταν στη «νοκ άουτ» φάση στο ίδιο μέρος του ταμπλό με τη Βραζιλία, την Ισπανία και την Αργεντινή.

Σχετικά με την Αργεντινή, η χαμηλή απόδοση (6,45% - 8η στην σχετική κατάταξη) δικαιολογείται από το ότι θα μπορούσε να καταλήξει να αναμετρηθεί με τη Γαλλία ή τη Δανία.

Πίσω από τις τρεις πρώτες, βρίσκονται η Αγγλία (8,03%), το Βέλγιο (7,9%), η Ολλανδία (7,7%), η Γερμανία (7,21%), η Αργεντινή (6,45%), η Πορτογαλία (5,11%) και η Κροατία (2,31%).

Πάντως, η Ιταλία κατέκτησε το τρόπαιο στο EURO 2020, παρόλο που είχε 7,6% πιθανότητες σε σχετικές μελέτες.

To Μουντιάλ 2022 αποκλειστικά στον ΑΝΤ1
Ο ΑΝΤ1 «στήνει κερκίδα» για το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη και η καρδιά του βασιλιά των σπορ θα χτυπά μόνο εδώ! H FIFA ανέθεσε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022, για την Ελλάδα.

Ακολουθώντας τις βασικές αρχές της FIFA, ο ΑΝΤ1 θα προσφέρει υψηλής ποιότητας εμπειρία στους φιλάθλους και ευρεία κάλυψη του Μουντιάλ 2022, το οποίο θα διεξαχθεί στο Κατάρ.

Ο ΑΝΤ1, παρών στις σημαντικότερες στιγμές του παγκόσμιου αθλητισμού, θα προβάλλει, καθημερινά και δωρεάν, την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση. Μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, οι τηλεθεατές θα απολαύσουν τουλάχιστον 32 αγώνες (έναρξη, προημιτελικοί, ημιτελικοί, τελικός), ενώ και οι 64 αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022 θα είναι διαθέσιμοι, ζωντανά, μέσα από τις πλατφόρμες του.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι το 22ο στην ιστορία της διοργάνωσης, φιλοξενεί 32 ομάδες και ξεχωρίζει ως το πρώτο που θα πραγματοποιηθεί στη Μέση Ανατολή και θα διεξαχθεί χειμώνα (Νοέμβριος – Δεκέμβριος).

Από το πρώτο σφύριγμα μέχρι τον τελικό, με συναρπαστικά ματς, το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων σε όλο τον κόσμο.