Μουντιάλ 2022: "La'eeb", η μασκότ της διοργάνωσης

×

Ποιος είναι ο La'eeb, η μασκότ του Μουντιάλ 2022 που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ και τι σημαίνει στα αραβικά.

Κατάρ και FIFA αποκάλυψαν τη La'eeb, Μασκότ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Μουντιάλ 2022: η μασκότ της διοργάνωσης

Ο La'eeb είναι μια αραβική λέξη που σημαίνει εξαιρετικά ικανός παίκτης. Ενθαρρύνει όλους να πιστεύουν στον εαυτό τους και...προορισμός του είναι να φέρει τη χαρά του ποδοσφαίρου σε όλους.

Ο περιπετειώδης, χαρούμενος και ιδιαίτερος La'eeb αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της τελικής κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Ντόχα.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψουμε τη La'eeb ως την επίσημη μασκότ για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA στη Μέση Ανατολή και στον αραβικό κόσμο. Ενθαρρύνουμε όλους να φανταστούν πώς μοιάζει. Είμαστε σίγουροι ότι οι φίλαθλοι παντού θα λατρέψουν αυτόν τον διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα. Ο La'eeb θα παίξει ζωτικό ρόλο καθώς εμπλέκουμε μικρούς και μεγάλους φιλάθλους στην εμπειρία του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA του Κατάρ», είπε ο Χαλίντ Αλί Αλ Μαουλαουί.

«Ο θαρραλέος La'eeb έχει παρακολουθήσει κάθε προηγούμενο Μουντιάλ και έχει συμβάλει σε μερικές από τις πιο διάσημες στιγμές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εμβληματικών γκολ.

Ο La'eeb θα είναι γνωστός για το νεανικό του πνεύμα, σκορπίζοντας χαρά και αυτοπεποίθηση όπου κι αν πάει. Ο La'eeb προέρχεται από έναν παράλληλο κόσμο όπου ζουν οι μασκότ των τουρνουά. Είναι ένας κόσμος όπου οι ιδέες και η δημιουργικότητα αποτελούν τη βάση χαρακτήρων που ζουν στο μυαλό όλων.

Ο La'eeb θα είναι παντού, καλωσορίζοντας τον κόσμο, εμπνέοντας τους νεαρούς θαυμαστές και επευφημώντας τη δράση κατά τη διάρκεια του τουρνουά, που θα διεξαχθεί από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά η FIFA στην επίσημη ιστοσελίδα της.