«Βλέπουν» την 4η θέση στους κατασκευαστές στην McLaren

×

Γιώργος Ανανίδας

Την πεποίθηση πως η McLaren μπορεί να νικήσει την Aston Martin στο πρωτάθλημα κατασκευαστών εξέφρασε ο Lando Norris, δικαιολογώντας αυτή τη δήλωση με το ότι το πορτοκαλί μονοθέσιο είναι αρκετά γρήγορο και η ομάδα του διαθέτει δύο οδηγούς που μπορούν να βρίσκονται στους βαθμούς σταθερά.

 McLaren

Η ανατροπή δεδομένων στη McLaren μετά τις αναβαθμίσεις μεσούσης της σεζόν, την έχει βρει 49 μόλις βαθμούς πίσω από την 4η Aston Martin με έξι Grand Prix να απομένουν. Ο Norris πιστεύει, πως το γεγονός ότι και εκείνος και ο Oscar Piastri συλλέγουν βαθμούς σε σταθερή βάση, τους βάζει στην…pole position για την κατάκτηση της 4ης θέσης στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Βρετανός δεν έχει καμία αμφιβολία πως η ομάδα του Γουόκινγκ έχει μονοθέσιο ικανό να «ψαλιδίσει» κι άλλο την διαφορά στους εναπομείναντες αγώνες. Στην Aston Martin αντίθετα, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική, καθώς η AMR23 έχει απωλέσει σημαντικά σε ρυθμό στους τελευταίους αγώνες και ο Lance Stroll έχει να μπει στη δεκάδα από τη θερινή διακοπή.

Έτσι, η Aston Martin έχει συλλέξει μόλις 25 βαθμούς στους τελευταίους τέσσερις αγώνες σε αντίθεση με τους 69 της McLaren.

Ο Lando Norris ρωτήθηκε εάν η ομάδα του έχει τη δυναμική να ξεπεράσει αυτήν του Σίλβερστοουν και απάντησε:

«Ναι. Δεν πίστευα ότι θα ήμασταν τόσο κοντά. Αλλά ναι, εφόσον είναι μόνο 49 βαθμοί η διαφορά, σίγουρα το πιστεύω.

Δεν έχουν μείνει πολλοί αγώνες. Είμαι σίγουρος πως θα υπάρξουν κάνα δύο πίστες που η Aston Martin θα είναι λίγο ταχύτερη. Το προτέρημά μας όμως συγκριτικά με σχεδόν οποιαδήποτε ομάδα, είναι πως έχουμε δύο οδηγούς που παλεύουν στις πρώτες θέσεις και για πολλούς βαθμούς.

Δεν έχει κάθε ομάδα αυτό, τη στιγμή που μιλάμε, οπότε αυτό μας βοηθάει. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, να χρησιμοποιήσουμε ο ένας τον άλλον και αυτό είναι ένα μεγάλο προτέρημα που έχουμε συγκριτικά με πολλές άλλες ομάδες τώρα» τόνισε ο Βρετανός οδηγός της McLaren.