«Τέλος» από την Alpine, Szafnauer και Permane

×

Η Alpine έκανε γνωστό ότι ο Otmar Szafnauer θα αποτελέσει παρελθόν από τη θέση του επικεφαλής της ομάδας της Formula 1 μετά το κυριακάτικο (30/7) γκραν πρι του Βελγίου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εξέλιξη αυτή έρχεται κατόπιν κοινής συμφωνίας, ενώ ο Szafnauer θα εκτελέσει κανονικά τα καθήκοντά του για τον κυριακάτικο αγώνα, προτού αποχωρήσει από την ομάδα ενόψει της καλοκαιρινής διακοπής του Αυγούστου. Σε ανακοίνωσή της, η Alpine ευχαρίστησε τον Szafnauer για τη σκληρή δουλειά του τους τελευταίους 18 μήνες και που οδήγησε την ομάδα στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών του 2022, ενώ του ευχήθηκε τα καλύτερα για το μέλλον.

Otmar Szafnauer

Παράλληλα με την αποχώρηση του Szafnauer, η Alpine επιβεβαίωσε ότι παρελθόν από την ομάδα θα αποτελέσει και ο αθλητικός διευθυντής, Alan Permane, επίσης κατόπιν «κοινής συμφωνίας». Ο 56χρονος Βρετανός θα ασκήσει κανονικά τα καθήκοντά του αυτό το τριήμερο στο Βέλγιο, προτού αποχωρήσει ενόψει της καλοκαιρινής διακοπής, με την Alpine να προσθέτει ότι «μετά από 34 διακεκριμένα χρόνια στο Ενστόουν, η Alpine εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Alan και του εύχεται τα καλύτερα στις μελλοντικές του προσπάθειες».

Τέλος, η γαλλική ομάδα γνωστοποίησε ότι ο Pat Fry θα αποχωρήσει από την ομάδα, προκειμένου να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, με τη Williams να ανακοινώνει στη συνέχεια ότι θα ενταχθεί στο δυναμικό της ως επικεφαλής του τεχνικού τμήματος. Ο αντιπρόεδρος της Alpine Motorsports, Bruno Famin, θα αναλάβει προσωρινά επικεφαλής της ομάδας Φόρμουλα Ένα της Alpine από το ολλανδικό γκραν πρι (27/8) και μετά. Ο νυν διευθυντής της ακαδημίας της Alpine, Julian Rouse, διορίστηκε ως προσωρινός αθλητικός διευθυντής, ενώ ο Matt Harman θα ηγείται της τεχνικής ομάδας στο Ενστόουν. Οι Rouse και Harman θα αναφέρονται στον Famin.

Στο μεταξύ, η Williams ανακοίνωσε την πρόσληψη του Pat Fry ως επικεφαλής τεχνικού τμήματος, με τον 59χρονο Βρετανό να είναι η πρώτη «μεγάλη» κίνηση του νέου «αφεντικού» της ομάδας, James Vowles. Η ιστορική βρετανική ομάδα ήταν χωρίς επικεφαλής τεχνικού τμήματος από την αποχώρηση του Paddy Lowe το 2019, ενώ αυτή τη στιγμή δεν έχει ούτε τεχνικό διευθυντή, μετά την αποχώρηση του Francois-Xavier Demaison στο τέλος του 2022. Η εύρεση νέου επικεφαλής τεχνικού τμήματος ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Vowles, ο οποίος αντικατέστησε τον Jost Capito ως επικεφαλής της ομάδας της Williams ενόψει της τρέχουσας σεζόν. Ο Φράι θα ενταχθεί στη Williams την 1η Νοεμβρίου από την Alpine, όπου κατείχε τη θέση του επικεφαλής τεχνικού τμήματος από τον Φεβρουάριο του 2022. Φέρνει μαζί του τρεις δεκαετίες εμπειρίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, η οποία περιλαμβάνει 17 χρόνια στη McLaren και μια θητεία σε Ferrari και Manor.