Hill: «Το πλεονέκτημα της Red Bull με το DRS τραβάει την προσοχή»

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Τα βλέμματα όλων τραβάει η ασύλληπτη ταχύτητα της RB19 στις ευθείες με το DRS, σύμφωνα με τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή, Damon Hill.

Η Red Bull Racing έκανε το 2/2 στη Τζέντα, συμπληρώνοντας μάλιστα ξανά τα δύο πρώτα «σκαλιά» του βάθρου. Ο Sergio Perez πήρε την 5η νίκη της καριέρας του, ενώ ο Max Verstappen πάλεψε από την 15η θέση για να φτάσει στη 2η.

Damon Hill

Και στους δύο έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό, πως το μονοθέσιό τους ήταν ασυναγώνιστο στις ευθείες με ανοιχτό το DRS. Πιο πολύ όμως στον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος έκανε τις περισσότερες προσπεράσεις στον αγώνα, η πλειονότητα αυτών με τον ίδιο τρόπο.

Έχουν γίνει νύξεις, πως η αυστριακή ομάδα έχει βρει κάποιον έξυπνο τρόπο να κερδίζει πολύ σε ταχύτητα συγκριτικά με τους αντιπάλους της, όταν το πίσω φτερό ανοίγει. Τα σχόλια του Lewis Hamilton, ενίσχυσαν αυτή τη θέση όταν είπε «Το πιο γρήγορο μονοθέσιο που έχω δει στη Formula 1».

Ο Damon Hill πήρε «πάσα» από την ατάκα του Βρετανού και εξήγησε: «Νομίζω αυτό που εννοούσε, ήταν πως υπάρχει τεράστια διαφορά ταχύτητας όταν το DRS είναι ανοιχτό. Τα Red Bull ήταν ικανά να επιταχύνουν πολύ περισσότερο από τους άλλους. Αυτό θα τραβήξει την προσοχή όλων» ανέφερε αρχικά ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1996 και συνέχισε: «Το παρατήρησα και πέρυσι. Έχουν ένα πολύ ενδιαφέρον πίσω φτερό, πολύ μακρύ και όταν το βλέπεις να ανοίγει έχει ένα πολύ χαμηλό προφίλ. Θεωρώ πως έχουν δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό. Τους δίνει μεγαλύτερο πλεονέκτημα από ό,τι δίνει στους άλλους το DRS. Πιστεύω ότι όλοι θα το κοιτάξουν και θα δουν μήπως λείπει κάτι από το δικό τους μονοθέσιο» τόνισε ο Damon Hill.