Κοινωνία

10 Ιουλίου 2024 14:30

Γιάννενα - Φυλακές: Σεμινάρια της ΔΥΠΑ σε κρατουμένους

Πώς η εκπαίδευση των κρατουμένων σε τεχνικές ειδικότητες μπορεί να βοηθήσει στην άρση του αποκλεισμού τους από την αγορά εργασίας, μετά από την αποφυλάκισή τους.

Γιάννενα - Φυλακές: Σεμινάρια της ΔΥΠΑ σε κρατουμένους
-

Ξεκινά τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024, ένα νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης κρατουμένων στη «συντήρηση και επισκευή κλιματιστικών», συνολικής διάρκειας 350 ωρών, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ιωαννίνων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 20 κρατούμενους και υλοποιείται από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Ιωαννίνων (ΚΔΒΜ) της ΔΥΠΑ. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των ΚΔΒΜ της ΔΥΠΑ στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην επαγγελματική κατάρτιση ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στόχος είναι η απόκτηση δεξιοτήτων και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των κρατουμένων, ώστε να επανενταχθούν στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας, όσο το δυνατόν ταχύτερα, μετά την αποφυλάκισή τους.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα είναι σε θέση να συνδέουν τα κλιματιστικά μηχανήματα, τα εξαρτήματα και τους απαραίτητους αυτοματισμούς, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και εργασίες ορθής εγκατάστασης, να μελετούν τα σχέδια εγκατάστασης κλιματιστικών μονάδων, να ελέγχουν και να συντηρούν τις σύγχρονες μονάδες κλιματισμού, να διαχειρίζονται τις βλάβες που προκύπτουν στις εγκαταστάσεις κλιματισμού σε οικιακό και βιομηχανικό επίπεδο, να συνοψίζουν τις βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας, να καλλιεργούν κλίμα συνεργασίας και να υιοθετούν πρότυπη επαγγελματική συμπεριφορά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΔΥΠΑ θέτει ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται σε κρατούμενους, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους σε επαγγελματικά πεδία τα οποία έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και την ουσιαστική υποστήριξή τους στο νέο ξεκίνημά τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν περισσότερες λεπτομέρειες στη διεύθυνση www.dypa.gov.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

Copa America: Ο ημιτελικός Ουρουγουάη - Κολομβία live σε ΑΝΤ1 και ANT1+ 

Κακοκαιρία - Βέλγιο: Βρέφος σκοτώθηκε από κλαδί που έπεσε στο καρότσι του (εικόνες)

Δίχρονο παιδί τουριστών σώθηκε από γιατρούς στην Αθήνα, χάρη σε πρωτοποριακή επέμβαση

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)