ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΕΣΚΕΝΑΖΥ - ΆΝΝΑ ΠΟΛΥΖΟΥ

ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΕΣΚΕΝΑΖΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΓεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Η υποκριτική μπήκε τυχαία στη ζωή του. Σπούδαζε ηλεκτρονικός και ζητούσαν κομπάρσους στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για μια μεγάλη περιοδεία, με την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ευαγγελάτου. Και εκεί ακριβώς ξεκίνησαν όλα. Αποφάσισε ότι αυτό θέλει να κάνει στη ζωή του.

Σε ηλικία 20 ετών κατέβηκε στην Αθήνα για να ακολουθήσει το όνειρο. Και η επιτυχία δεν άργησε να έρθει, αφού αμέσως μετά την αποφοίτησή του από τη Δραματική σχολή του «Εθνικού Θεάτρου» το 1976, βρέθηκε στη σκηνή πρωταγωνιστής και συγκεκριμένα στην παράσταση «Ερωτόκριτος», στο Ηρώδειο. Στη συνέχεια τον πήραν στον θίασό τους για τρεις σεζόν η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει διαγράψει μεγάλη πορεία στο χώρο, υποδυόμενος σημαντικούς ρόλους σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως «Ο συμβολαιογράφος», η «Λωξάντρα», «Το φως του Αυγερινού» όπου συμπρωταγωνίστησε με την Κοραλία Καράντη και θεατρικές παραστάσεις.

Φέτος τον απολαμβάνουμε στην παράσταση «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» στο Χυτήριο. Επίσης, έχει γράψει το σενάριο σε βιντεοταινίες όπως «ο Δρόμος προς τη Δόξα».

Το 2001 έφτιαξε το δικό του χώρο και σχολή, το «Θέατρο της Μεσογείου». Κάποια στιγμή είχε κλείσει για μία εξαετία, σήμερα όμως συνεχίζει τη λειτουργία του και συγκεκριμένα με την παράσταση «Η νεράιδα του Φεγγαριού», με πρωταγωνίστρια την κόρη του, Σάρα.

Σε ηλικία 28 ετών παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Μαίρη και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Λέοντα και τη Σάρα.

Με την οικογένειά του έχουν ανοίξει τον πολυχώρο «Theatrale», ενώ ο ίδιος έχει ιδρύσει τις εκδόσεις «Μονοπάτι», καθώς η συγγραφή είναι η μεγαλύτερή του αγάπη. Οι τίτλοι των βιβλίων του που έχει κυκλοφορήσει, είναι «Αρώματα της πόλης», «Στάλες Έρωτα». Το «Κραυγή της Σιωπής- Σπίθα» και «Κραυγή της Σιωπής- Φλόγα» είναι τα πρώτα δύο έργα της τριλογίας που θα κλείσει με αυτό που γράφει τώρα!

 

 ΆΝΝΑ ΠΟΛΥΖΟΥ:

Η Άννα είναι κάτοχος 15 διπλωμάτων χορού και ιδρυτικό μέλος του "I.D.T.A. Greek Area". Από το 2009 διδάσκει Zumba ενώ από το 1999 μέχρι και σήμερα είναι φιναλίστ σε διαγωνισμούς Latin στην επαγγελματική κατηγορία, έχοντας κερδίσει πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Από το 2007 έχει ανοίξει δική της σχολή, την ”Dance Action”. Στο DWTS1, χόρευε με τον Μιχάλη Ζαμπίδη και αποχώρησε στο 9ο live. Στο DWTS2, Χόρευε με τον  Νάσο Γαλακτερό και αποχώρησε στο 4ο live.  Στο DWTS3, χόρευε με τον Κώστα Κρομμύδα και αποχώρησε στο 6ο live. Στο DWTS4, χόρευε με τον Μιχάλη Μουρούτσο και αποχώρησε στο 10ο live.

Videos