ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΛΕΡΤΑΣ - ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Δ ΑΛΕΡΤΑΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΟ chef patissier γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου του 1980 και έχει μεγαλώσει στην Κηφισιά.

Με 15 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, διαθέτει στο βιογραφικό του εξαιρετικές συνεργασίες με βραβευμένα εστιατόρια όπως η «Σπονδή», το “Gaspar” και το “Balthazar”. Καθοριστικός σταθμός στην πορεία του υπήρξε η θητεία του, στα 24 του χρόνια,  στο εστιατόριο «Σπονδή», όπου δούλεψε δίπλα στο φημισμένο Γάλλο chef patissier Gilles Marchal, ο οποίος είναι και το πρότυπό του.

Σήμερα έχει το Criollo, στην Κάτω Κηφισιά. Είναι καθηγητής Ζαχαροπλαστικής στα ΙΕΚ «Ακμή» αλλά παραδίδει και σεμινάρια.

Συνεργάζεται με πολλά μαγαζιά ανά την Ελλάδα, ενώ έχει μόνιμη συνεργασία με κορυφαία, παγκόσμια εταιρεία σοκολάτας.

Έχει σπουδάσει διαιτολογία αλλά και μαγειρική, δουλεύοντας παράλληλα. Η γνωριμία του με τον Λουκά Ρούλια ήταν αυτή που τον έκανε να τον κερδίσει τελικά η ζαχαροπλαστική.

Τα τατουάζ είναι η ζωή του. Η δεξιά πλευρά του σώματός του είναι αφιερωμένη στη δουλειά του. Έχει τα κορνέ, τη σοκολάτα, τις βανίλιες, την ημερομηνία που ξεκίνησε να δουλεύει ως ζαχαροπλάστης (το 1999), το μίξερ και τη ζυγαριά και η αριστερή στη ζωή του.

Έχει 40... κάτι σκουλαρίκια σε όλο του το σώμα και γύρω στα 55 τατουάζ. Το αγαπημένο του βρίσκεται… πίσω από το αριστερό του αφτί και γράφει “Out Of Order”, για να διακωμωδήσει το γεγονός ότι δεν ακούει από αυτό, εξαιτίας ενός ατυχήματος  που είχε στα 18 του χρόνια και το οποίο στάθηκε αφορμή για τη σχέση του με τη ζαχαροπλαστική.

 

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:

H Φωτεινή διδάσκει επαγγελματικά χορό από τα 14 της χρόνια. Έχει εμπειρία σε Latin, Ballroom, κλασικό μπαλέτο, RnB, Hip Hop και σύγχρονο. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία One Dance το 2007. Εκτός από δασκάλα χορού εργάζεται και στον τομέα marketing και πωλήσεων σε startup εταιρίες. Στο DWTS2, χόρεψε με τον Γιώργο Γερολυμάτο και αποχώρησαν στο 8ο  Live. Στο DWTS4, χόρεψε με τον Θάνο Καληώρα  και αποχώρησαν στο 6ο Live. Στο DWTS 5, χόρεψε με τον Τριαντάφυλλο και αποχώρησαν στο 2ο live.

Videos