Celebrity

10 Ιουνίου 2024 10:45

Καίτη Γκρέυ: Εξώδικο από την οικογένεια της τραγουδίστριας για την ταινία με τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

Καίτη Γκρέυ: Εξώδικο από την οικογένεια της τραγουδίστριας για την ταινία με τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

-

Η ταινία με το όνομα "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη σε σκηνοθεσία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου θα βγει στους κινηματογράφους στις 19 Δεκεμβρίου.

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει και τον Στέλιο Καζαντζίδη θα ενσαρκώσει ο Χρήστος Μάστορας.

Ωστόσο, έχουν δημιουργηθεί κάποια προβλήματα με την παραγωγή της ταινίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Νικόλιζα στην εφημερίδα "Espresso", έχει σταλεί εξώδικο από την οικογένεια της Καίτης Γκρέυ στην κινηματογραφική εταιρία παραγωγής που έχει όλη την επιμέλεια, με σκοπό να προφυλαχθούν η ιστορία, η τιμή και η υπόληψή της.

Μάλιστα, η οικογένεια κάνει σαφές σε όλους ότι η οικογένειά της δεν προτίθεται να κάνει ούτε βήμα πίσω σε όσα αφορούν την ίδια και τη μυθική ιστορία της, ενώ η ίδια η τραγουδίστρια διανύει ήδη το 101ο έτος της ηλικίας της, με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο εγγονός της Καίτης Γκρέυ και νόμιμος δικαστικός συμπαραστάτης Κώστας Ηλιάδης, έχοντας πλήρη επίγνωση του πόσο μεγάλη ιστορία έχει η πολυαγαπημένη του γιαγιά και έχοντας στο πλευρό του συγγενείς και φίλους, μέσω του δικηγόρου τους Οθωνα Παπαδόπουλου απέστειλε εξώδικο στην κινηματογραφική εταιρία παραγωγής, μέσα στο οποίο αναφέρει:

«Σύμφωνα με πληροφόρηση την οποία έλαβα από δημοσιεύματα του Τύπου, η εταιρία σας έχει ανακοινώσει την παραγωγή κινηματογραφικής ταινίας με αντικείμενο τη μεταφορά, στη μεγάλη οθόνη, της βιογραφίας του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αντικείμενο της συγκεκριμένης κινηματογραφικής ταινίας θα είναι “η οικογένεια, οι έρωτες, οι διεκδικήσεις και η μεγάλη καριέρα του αείμνηστου καλλιτέχνη”.

Σε σχέση με δημοσιεύματα και αναφορές που έχουν υπάρξει στο παρελθόν αναφορικά με την προσωπική σχέση που διατηρούσε ο μεγάλος ερμηνευτής με την -νόμιμα εκπροσωπούμενη από εμένα και γιαγιά μου- Καίτη Γκρέυ, σας καθιστώ γνωστό και σας ζητώ να λάβετε υπόψη σας ότι κατά τον χρόνο της κυκλοφορίας από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη του βιβλίου του Βασίλη Βασιλικού με τίτλο “Υπάρχω”, το οποίο αποτελούσε μια βιογραφία του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή βασιζόμενη -υποτίθεται- σε εκμυστηρεύσεις του ιδίου προς τον συγγραφέα, είχε προκληθεί έντονη δικαστική διαμάχη και η κυρία Γκρέυ είχε στραφεί τόσο στα αστικά όσο και στα ποινικά δικαστήρια, επικαλούμενη ότι ο τρόπος με τον οποίο περιγραφόταν στο ως άνω βιβλίο η προσωπική της σχέση με τον Καζαντζίδη την έθιγε ως γυναίκα και καλλιτέχνιδα και περιελάμβανε περιγραφές που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, της οποίας γινόταν συνειδητή παραποίηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά "είναι ψευδέστατα και ελεεινά όσα λέει για εμένα".

Στο συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρεται ψευδέστατα, κακόβουλα και συκοφαντικά ότι η Καίτη Γκρέυ, στο πλαίσιο της προσωπικής σχέσης που διατηρούσε μαζί του, και κατά το χρονικό διάστημα που ήταν αρραβωνιασμένοι, είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα στον Στέλιο Καζαντζίδη, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή. Επιπλέον, σας υπενθυμίζεται ότι εναντίον του συγγραφέα του συγκεκριμένου βιβλίου και του εκδοτικού οίκου που ήταν υπεύθυνος για την κυκλοφορία του είχε κινηθεί δικαστικά και ο ίδιος ο εμβληματικός τραγουδιστής ζητώντας την τροποποίηση των χωρίων που αφορούσαν τη σχέση του με την Καίτη Γκρέυ, αμφισβητώντας ευθέως και με τον πλέον επίσημο τρόπο την ουσιαστική βασιμότητα και την ειλικρίνεια των σχετικών αναφορών.

Με όλα τα ανωτέρω δεδομένα σάς εφιστώ την προσοχή σχετικά με τη μεταφορά στο κινηματογραφικό σας έργο των περιγραφών που αφορούν τη σχέση του κεντρικού ήρωα με την Καίτη Γκρέυ, δεδομένου ότι η μεταφορά αυτή θα πρέπει να γίνει με τρόπο που να μην έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα, να μη θίγει την τιμή, την υπόληψη, την αξιοπρέπεια και την υστεροφημία των εμπλεκόμενων προσώπων και να μη μεταφέρει γεγονότα και διηγήσεις που έχουν διαψευστεί από τον ίδιο τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Για τους λόγους αυτούς, ζητώ:

1) Να αποφύγετε, κατά την κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη, κάθε αναφορά που θα θίγει την τιμή και την υπόληψη της νομίμως εκπροσωπούμενης από εμένα μεγάλης λαϊκής τραγουδίστριας Καίτης Γκρέυ.

2) Να μη συμπεριληφθούν στο κινηματογραφικό σας έργο κακόβουλες συκοφαντίες που έχουν διαψευστεί ευθέως και ανεπιφύλακτα από τον ίδιο τον Στέλιο Καζαντζίδη.

3) Να μην προβείτε στην παραμικρή προσβολή της προσωπικότητας, της καλλιτεχνικής προσφοράς και της ιδιωτικότητας της ατομικής ζωής της Καίτης Γκρέυ. Σε διαφορετική περίπτωση, σας καθιστώ γνωστό ότι προτίθεμαι να προβώ σε όλες τις ενέργειες που ρητά προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία».

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, πως στην κινηματογραφική ταινία την Καίτη Γκρέυ θα υποδυθεί η Κλέλια Ρένεση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)