Lewis Hamilton: Η έμπνευση πίσω από την εμφάνιση στο ΜΕΤ Gala

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ο Lewis Hamilton εμφανίστηκε για 5η φορά στα σκαλιά του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο του φετινού MET Gala.

Κάθε χρόνο, την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, διοργανώνεται εντός του μουσείου ένα γκαλά για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ του Ινστιτούτου Κοστουμιών. Κάθε χρόνο ορίζεται ένα ξεχωριστό θέμα, που βασίζεται στην εκάστοτε έκθεση κοστουμιών εντός του μουσειακού χώρου.

Η φετινή έκθεση με τίτλο “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion” ζήτησε από τους εκλεκτούς καλεσμένους να βασίσουν τις εμφανίσεις τους στο μυθιστόρημα “The Garden of Time” του συγγραφέα J.G. Ballard.

Για να εξασφαλίσουν μία θέση στο πιο λαμπερό γκαλά της χρονιάς, οι διασημότητες κλήθηκαν να πληρώσουν «εισιτήριο» αξίας 75.000 δολαρίων. Και ο Lewis Hamilton δε θα μπορούσε να λείπει.

Lewis Hamilton

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής εμφανίστηκε με ένα μαύρο σύνολο του οίκου Burberry, το οποίο –εκ πρώτης όψεως– φάνηκε απλό για μία τέτοια περίσταση. Ωστόσο, έκρυβε ένα σημαντικό μήνυμα, με σεβασμό στην καταγωγή του.

Έμπνευσή του ένας εκ των πρώτων κηπουρών αφρικανικής καταγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο John Ystumllyn. Σύμφωνα με τη βιογραφία του, ο ίδιος απήχθη από το σπίτι του στην Αφρική για να γίνει σκλάβος σε μία οικογένεια αριστοκρατών στην Ουαλία. Εκεί ανακάλυψε το ταλέντο του στην κηπουρική κι έγινε ο πρώτος μαύρος κηπουρός στην Ουαλία.

Μέσα από την εμφάνισή του, ο Lewis Hamilton θέλησε να τιμήσει τα θύματα της εμπορίας σκλάβων. Με το περιδέραιό του να παραπέμπει σε περικοκλάδα με αγκάθια, προσπάθησε να αποτυπώσει τον πόνο που προκάλεσαν οι πράξεις των αποικιοκρατών.

Μία ακόμη λεπτομέρεια που αποκάλυψε ο Βρετανός πρωταθλητής ήταν ένα ποίημα που είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του σακακιού του και φαίνεται στη δημοσίευσή του: