Αποχωρεί από τη Red Bull Racing o Newey

×

Πάνος Σεϊτανίδης

Στον απόηχο του σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον Christian Horner, έρχεται η πρώτη αποχώρηση από τη Red Bull Racing και αφορά κομβικό της στέλεχος!

Adrian Newey

Ο λόγος για τον Επικεφαλής Τεχνικό Υπεύθυνο (CTO) της αυστριακής ομάδας, τον θρυλικό Adrian Newey. Τον αναμφίβολα κορυφαίο αεροδυναμιστή στον μαγικό κόσμο της Formula 1, που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στις έως τώρα επιτυχίες των «ταύρων».

Εντάχθηκε στο δυναμικό τους το 2006 και μαζί κατέκτησαν 6 τίτλους κατασκευαστών και 7 οδηγών (3 με τον Max Verstappen και 4 με τον Sebastian Vettel), ενώ όλα δείχνουν πως και φέτος, η ομάδα του Milton-Keynes θα κάνει το νταμπλ.

Ο Newey βρέθηκε πολλάκις τα προηγούμενα χρόνια στο στόχαστρο του ανταγωνισμού, με τη Scuderia Ferrari να τον έχει προσεγγίσει τουλάχιστον δύο φορές, με πολύ σοβαρές προτάσεις, τις οποίες απέρριψε.

Όμως με όσα συμβαίνουν στο στρατόπεδο της Red Bull το τελευταίο δίμηνο, με εφαλτήριο τις καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά του Christian Horner έναντι υπαλλήλου της εταιρείας, υπήρχαν πολλές φήμες που ήθελαν τον Newey δυσαρεστημένο.

Όπως φαίνεται, τελικά το πήρε απόφαση να αλλάξει στρατόπεδο, κάτι που επιβεβαιώνεται από έγκυρα γερμανικά και βρετανικά ΜΜΕ. Το ερώτημα είναι: ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του;

Η Ferrari τον θέλει διακαώς και η ιδέα της συνεργασίας με τον Lewis Hamilton που επίσης θα ντυθεί στα κόκκινα από το 2025, δεν τον αφήνει ασυγκίνητο – όσο κι αν δεν τον ενθουσιάζει η ιδέα να μετακομίσει στην Ιταλία.

Ο 65χρονος έχει στα χέρια του κι άλλη δελεαστική πρόταση, αυτή της Aston Martin F1, η βάση της οποία βρίσκεται στο Silverstone. Θυμίζουμε πως η ομάδα του βαθύπλουτου Lawrence Stroll, ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Fernando Alonso, ενώ από το 2026 θα αποτελεί εργοστασιακή συνεργάτιδα της Honda.