Charles Leclerc και Carlos Sainz στην ιταλική Vogue!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Η Formula 1 και ο κόσμος της μόδας έγιναν ένα, για μία μοναδική φωτογράφιση στην πίστα της Ferrari στο Φιοράνο.

Φορώντας ρούχα από τη συλλογή του οίκου μόδας της εμβληματικής ομάδας, το supermodel Irina Shayk ποζάρει μαζί με τους Charles Leclerc, Carlos Sainz αλλά και μηχανικούς της Ferrari, για χάρη της ιταλικής έκδοσης του περιοδικού Vogue.

«Είναι αδύνατο να μείνεις αδιάφορος σε μια τόσο ιδιαίτερη ατμόσφαιρα,» είπε η Shayk για την εμπειρία της στο Φιοράνο, αλλά και το μουσείο της Ferrari.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Fred Vasseur, μίλησε επίσης στο ιταλικό περιοδικό μόδας για τη διάδοση της Formula 1 σε ένα ευρύτερο κοινό, με τη βοήθεια βέβαια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Είναι όμορφο το πώς καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα όρια του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του αθλητισμού,» τόνισε ο Γάλλος.

«Έχουμε γίνει πραγματικό πολιτιστικό φαινόμενο και έχουμε βρει χώρο σε περιοδικά μόδας, σε ψηφιακούς χώρους αφιερωμένους στο lifestyle, στους νέους, ακόμη και στην πολυτέλεια. Το ενδιαφέρον για τη Formula 1 αυξάνεται παντού,» επεσήμανε.

Το αφιέρωμα του περιοδικού περιλαμβάνει και αναφορές στην F1 Academy, το γυναικείο πρωτάθλημα μονοθεσίων. Η διευθύνουσα σύμβουλος της κατηγορίας, η Susie Wolff, εξέφρασε τους στόχους του εγχειρήματος: «Δεν νομίζω ότι η φυσική κατάσταση είναι το πραγματικό εμπόδιο». «Είναι θέμα κουλτούρας το ότι λείπει ένα πρότυπο γιατί, αν δεις ότι αυτό το όνειρο είναι εφικτό, έχεις μεγαλύτερη τάση να το πιστέψεις και το γεγονός ότι δεν υπάρχει γυναίκα στη F1 ίσως δεν εμπνέει τις νέες γενιές» τόνισε.

Ένα ακόμη δείγμα ότι η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ανάγεται σε παγκόσμια τάση, με τους οδηγούς να κάνουν εντυπωσιακές εμφανίσεις στα paddock –βλ. Lewis Hamilton, Zhou Guanyu– και να εκπροσωπούν πασίγνωστους οίκους μόδας.