Daniel Ricciardo: Ποινή τριών θέσεων στο Μαϊάμι

×

Μαρία Ανδρεάδη

Το Grand Prix της Κίνας είδε τους δύο οδηγούς της VCARB να εγκαταλείπουν λίγο μετά την πρώτη επανεκκίνηση. Ο Daniel Ricciardo βρέθηκε αναμειγμένος σε ένα ατυχές συμβάν πριν επιταχύνει ο Max Verstappen όταν τελείωσε το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Daniel Ricciardo

Το μονοθέσιο του Αυστραλού χτυπήθηκε από πίσω από τον Lance Stroll φτάνοντας στη στροφή 14, με τον οδηγό της Aston Martin να ισχυρίζεται στον ασύρματο ότι ο μπροστινός ήταν εκείνος που φρέναρε απότομα… στη στροφή.

Παρόλα αυτά, οι αγωνοδίκες έκριναν ότι έφταιγε ο Καναδός και γι’ αυτό του δόθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων και 2 βαθμούς ποινής στη superlicense. «Πήρα ποινή γιατί το τελικό αποτέλεσμα ήταν ότι χτύπησα τον Ricciardo, αλλά το θέμα είναι ότι δεν κυλούσαν όλα φυσιολογικά κι εγώ απλά έπεσα πάνω του,» προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο Stroll.

Ο Καναδός της Aston Martin ισχυρίστηκε, επίσης, ότι οι αγωνοδίκες έπρεπε να είχαν συνυπολογίσει το γεγονός ότι τα μονοθέσια «στριμώχτηκαν» επειδή ο teammate του, ο Fernando Alonso, που βρισκόταν μερικές θέσεις υψηλότερα είχε ένα μπλοκάρισμα στους τροχούς του κι έτσι αναγκάστηκαν οι υπόλοιποι πίσω του να φρενάρουν απότομα.

Από την άλλη, ο Αυστραλός δέχθηκε κι εκείνος ποινή τριών θέσεων στον ίδιο ακριβώς γύρο. Αφού χτυπήθηκε, τον προσπέρασε ο Nico Hulkenberg. Ο Ricciardo θεώρησε ότι, εφόσον βρίσκονταν ακόμη υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, είχε δικαίωμα να πάρει τη θέση πίσω. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρεπόταν.

Έτσι, ενόψει του επόμενου αγώνα στο Μαϊάμι, ο οδηγός της VCARB έχει ήδη δεχθεί ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση, ενώ του δόθηκαν δύο επιπλέον βαθμοί ποινής στη superlicense. Υπενθυμίζεται ότι ο Αυστραλός εγκατέλειψε ούτως ή άλλως από τον αγώνα λίγους γύρους αργότερα, λόγω εκτεταμένης ζημιάς στο πάτωμα της VCARB 01.