GP Κίνας: 1-3 η Red Bull με νίκη Verstappen και ανάμεσά τους ο Norris

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ένα τριήμερο γεμάτο δράση ολοκληρώθηκε με τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής στην πίστα της Σαγκάης.

GP ΚΙΝΑΣ

Ο Max Verstappen διατήρησε την πρωτοπορία όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, όμως πίσω του δόθηκε μάχη κανονική για τη 2η θέση μεταξύ Sergio Perez και Fernando Alonso, με τον Ισπανό να κερδίζει προς ώρας αυτήν τη μονομαχία. Αν και οι δύο είχαν μία καλή αντίδραση στην εκκίνηση, ο «γερόλυκος» της Aston Martin έμεινε στην εξωτερική πλησιάζοντας ακόμη και τον πρωτοπόρο, ενώ ο Μεξικανός εγκλωβίστηκε στην εσωτερική και πίσω από τον teammate του.

GP ΚΙΝΑΣ

Ωστόσο, ο Perez κατάφερε να πάρει πίσω τη 2η θέση στον 5ο γύρο και ο Ισπανός συνέχισε την καθοδική πορεία, αφού κατάφερε να τον περάσει και ο Lando Norris δύο γύρους αργότερα.

Την ίδια ώρα, ο Charles Leclerc που εκκίνησε 6ος, είχε το βλέμμα «καρφωμένο» στο βάθρο. Έτσι, ξεκίνησε μία σειρά προσπεράσεων και σκαρφάλωσε μέχρι την 4η θέση. Μετά τις πρώτες αλλαγές ελαστικών, ωστόσο, κατάφερε να φτάσει μέχρι την 3η θέση, έχοντας όμως πίσω του τον Sergio Perez.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του μετά την εγκατάλειψη του Valtteri Bottas στον 21ο γύρο. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διακοπή στη λειτουργία του κινητήρα.

Μεγάλος κερδισμένος βγήκε ο Lando Norris, ο οποίος μετά την αλλαγή του κατάφερε να επιστρέψει στην πίστα 2ος.

Πριν καλά-καλά προλάβει να επιστρέψει το αυτοκίνητο ασφαλείας στην pit lane, αναγκάστηκε να βγει ξανά στην πίστα. Πρώτα δημιουργήθηκε μία «καραμπόλα» μεταξύ Oscar Piastri, Daniel Ricciardo και Lance Stroll, με τον Καναδό να ισχυρίζεται ότι ο Αυστραλός φρέναρε απότομα με αποτέλεσμα να υπάρξει επαφή μεταξύ τους. Ο οδηγός της Aston Martin άλλαξε μπροστινή αεροτομή, ενώ ο Ricciardo εγκατέλειψε λίγους γύρους αργότερα.

Ταυτόχρονα εγκατέλειψε και ο Yuki Tsunoda ύστερα από επαφή με τον Kevin Magnussen. Μία καταστροφική μέρα για τη VCARB, που έχασε και τους δύο οδηγούς της σε έναν μόλις γύρο.

Ο Charles Leclerc προσπάθησε με σθένος να διατηρήσει την 3η θέση, αλλά ο Perez κατάφερε τελικά να «κλειδώσει» το τελευταίο σκαλί στο βάθρο.

Πίσω τους, ο Fernando Alonso που είχε πέσει στην 11η θέση, ξεκίνησε ένα σερί προσπεράσεων μέχρι την 7η θέση, δείχνοντας στους Ocon, Hulkenberg, Hamilton και Piastri ότι κατέχει ακόμα την αγωνιστική τέχνη.

GP ΚΙΝΑΣ

Με τον Max Verstappen να παίρνει την 4η καρό σημαία για φέτος, το κοινό αποθέωσε περισσότερο τον τοπικό ήρωα Zhou Guanyu. Η Formula 1 είχε ετοιμάσει μία ειδική θέση στο grid πίσω από τους τρεις κορυφαίους και ο πρώτος Κινέζος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 ξέσπασε σε κλάματα, στον πρώτο αγώνα στην πατρίδα του.

GP ΚΙΝΑΣ

Συνολικά, η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Norris, Perez, Leclerc, Sainz, Russell, Alonso, Piastri, Hamilton, Hulkenberg, Ocon, Albon, Gasly, Zhou, Magnussen, Stroll, Sargeant. Οι Ricciardo, Tsunoda και Bottas δεν πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού.

GP ΚΙΝΑΣ

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΚΙΝΑΣ