NASCAR Cup: Ο Elliot νίκησε στο Τέξας και έσπασε το αρνητικό σερί

×

Γιώργος Ανανίδας

Μία σύγκρουση στον τελευταίο γύρο έδωσε την ευκαιρία στον Chase Elliot να πάρει άνετα την καρό σημαία στο Texas Motor Speedway κατά τη διάρκεια της δεύτερης παράτασης του αγώνα.

NASCAR Cup

Αυτό σήμανε το τέλος του αρνητικού σερί των 42 αγώνων χωρίς νίκη στο NASCAR Cup Series για τον Elliot, ο οποίος πήρε την πρωτοπορία με οκτώ γύρους να απομένουν.

Μάλιστα, χρειάστηκε να αμυνθεί από τον Denny Hamlin δύο γύρους πριν το τέλος, ενώ κράτησε και τον Ross Chastain πίσω του σε άλλες επανεκκινήσεις της παράτασης του αγώνα.

NASCAR Cup

Το τελευταίο caution βγήκε στον τελευταίο γύρο, όταν οι William Byron και Ross Chastain συγκρούστηκαν στη μάχη τους για τη 2η θέση. Το συμβάν χάρισε αυτόματα τη νίκη στον Elliot ο οποίος δεν είχε άλλον να τον κοντράρει μέχρι την καρό σημαία.

Ήταν η 19η νίκη καριέρας του Chase Elliot ο οποίος έγινε ο τρίτος διαφορετικός οδηγός της Hendrick Motorsports που κερδίζει φέτος αγώνα.

NASCAR Cup

Ως προς τα Stage, το πρώτο κατακτήθηκε από τον Kyle Larson, που κράτησε πίσω του σχετικά εύκολα τον Christopher Bell. Νικητής στο δεύτερο αναδείχθηκε ο Ross Chastain που επωφελήθηκε του τελευταίου caution, μένοντας στην πίστα αντί να μπει στα πιτς.

NASCAR Cup

Η καρό σημαία είδε τον Keselowski να τερματίζει πίσω από τον Elliot, με τον William Byron στην τρίτη θέση, παρά το συμβάν του με τον Chastain.

Η πρώτη πεντάδα του χαοτικού αγώνα στο Τέξας συμπληρώθηκε από τους Tyler Reddick και Daniel Suarez και η τελική 10άδα από τους Chase Briscoe, Austin Dillon, Bubba Wallace, Kyle Busch και Carson Hocevar.