Max Verstappen: «Έμαθα πολλά περί υπομονής»

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ο Max Verstappen μίλησε για τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στη Formula 1, όταν εντάχθηκε για πρώτη φορά στην ομάδα της Red Bull Racing, με την οποία έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής δύο παγκόσμιους τίτλους.

Max Verstappen

Ο Ολλανδός πήρε την πρώτη θέση στον πρώτο του αγώνα με την αυστριακή ομάδα, στο Grand Prix της Ισπανίας το 2016. Την περίοδο εκείνη κυριαρχούσε σαφώς η Mercedes, ίσως με συντριπτική διαφορά από τους υπόλοιπους. Αυτή η αναμονή μέχρι τον πρώτο του τίτλο το 2021, όμως, τον βοήθησε να χτίσει σταδιακά την υπομονή και την ωριμότητά του.

«Νομίζω ότι έμαθα πολλά περί υπομονής μέσα στα χρόνια,» είπε χαρακτηριστικά. «Αλλά πάντα πίστευα στο εγχείρημα, επειδή έβλεπα πόσο πολύ δουλεύουν οι άνθρωποι εδώ και πόσο αποφασισμένοι ήταν να βρεθούν ξανά στην κορυφή.»

Ο Verstappen επεσήμανε πως ήταν μία χρονοβόρα διαδικασία, που απαιτούσε τη δημιουργία μίας σωστής ομάδας. «Κάποια στιγμή, όλα ταίριαξαν σωστά από τη μία χρονιά στην άλλη, κι από εκεί κάναμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά.»

Το 2023, η Red Bull Racing είναι η απόλυτη κυρίαρχος, καθώς έχει την πρωτοπορία με διαφορά 122 βαθμών ήδη από την Aston Martin.