GP Σαουδικής Αραβίας: Pole Position για τον Sergio Perez

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων ο Sergio Perez της Red Bull Racing στις κατατακτήριες της Σαουδικής Αραβίας, με τους Charles Leclerc και Fernando Alonso να ολοκληρώνουν την πρώτη τριάδα στη σειρά εκκίνησης του αυριανού αγώνα.

GP Σαουδικής Αραβίας

Το Qualifying στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησε με τον Max Verstappen της Red Bull Racing να έχει πετύχει το 3/3 στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Το  Q1 ξεκίνησε δυνατά για την ομάδα της Red Bull Racing, καθώς οι Verstappen και Perez «κλείδωσαν» τις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης. Την ίδια ώρα, μικρή επαφή με τον τοίχο είχε ο μπροστινός αριστερός τροχός του Lando Norris της McLaren, αναγκάζοντάς τον να επιστρέψει το γκαράζ της ομάδας του για έλεγχο, ενώ ο Fernando Alonso της Aston Martin είχε μία περιστροφή, χωρίς όμως να τραυματίσει το μονοθέσιό του.

GP Σαουδικής Αραβίας

Τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του Q1, ο Logan Sargeant είχε μία περιστροφή στη στροφή 22, αποφεύγοντας παραλίγο τη σύγκρουση με τις μπαριέρες. Για άλλη μία φορά, οι δύο Aston Martin έδειξαν τη δυναμικότητά τους κάνοντας το 3-4 στην κατάταξη, με τις δύο Ferrari ακριβώς πίσω τους.

Στο τέλος του Q1 αποκλείστηκαν οι: Tsunoda, Albon, De Vries, Norris και Sargeant.

GP Σαουδικής Αραβίας

Η έναρξη του Q2 έφερε προβλήματα στην ομάδα της Red Bull Racing, καθώς ο Max Verstappen μείωσε ταχύτητα λόγω προβλήματος στον κινητήρα του κι επέστρεψε στα pits, ανατρέποντας τις μέχρι τώρα προβλέψεις περί πρωτοπορίας του. Ο Ολλανδός θα εκκινήσει από τη 15η θέση στον αυριανό αγώνα, εκτός εάν δεχθεί ποινή για αλλαγή κινητήρα ή τμήματος αυτού.

GP Σαουδικής Αραβίας

Στο μεταξύ, στην κορυφή της κατάταξης βρισκόταν ο Alonso, με χρόνο 1:28.757, με τον Perez να καραδοκεί πίσω του. Στο τέλος της διαδικασίας, ο Μεξικανός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με 1:28.635, ενώ ανεβασμένη φάνηκε η απόδοση των δύο Ferrari, στην 3η και 4η θέση.

Στο τέλος του Q2 αποκλείστηκαν οι: Hulkenberg, Zhou, Magnussen, Bottas και Verstappen.

GP Σαουδικής Αραβίας

Με τον Verstappen να απουσιάζει από τη διαδικασία του Q3, ο Alonso φαινόταν να έχει μία ευκαιρία για την κατοχύρωση της πρώτης θέσης. Επτά λεπτά πριν την ολοκλήρωση, υπήρξε μία έντονη μάχη μεταξύ Leclerc, Russell και Alonso για τον ταχύτερο χρόνο, μέχρι ο Perez να πάρει την πρωτοπορία, με προβάδισμα μισού δευτερολέπτου από τον δεύτερο.

Καθώς το Q3 έφτανε στο τέλος του, όλοι οι οδηγοί έκαναν τις τελευταίες τους προσπάθειες για ταχύτερους γύρους. Όμως, ο Μεξικανός διατήρησε την πρωτοπορία, αφήνοντας πίσω του τον Leclerc και τον Alonso.

Μετά το τέλος του Q3, η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Perez, Leclerc, Alonso, Russell, Sainz, Stroll, Ocon, HamiltonPiastri, Gasly.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ