Υποπροϊόντα Οινοποιείων: Ένας αναξιοποίητος θησαυρός
Ένα πρωτοποριακό οινοποιείο στην Ιερισσό Χαλκιδικής, έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει στην πράξη τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Επαναχρησιμοποιεί την οινολάσπη, ένα υποπροϊόν που παράγεται κατά τη διαδικασία της οινοποίησης, ως συστατικό για την παραγωγή ψωμιού και πίτσας από τους τοπικούς επιχειρηματίες.
Ανέβηκε στις 23/01/2024 13:56
Περισσότερα επεισόδια
Έξυπνες πόλεις
Τι σημαίνει έξυπνη πόλη; Ένας δήμος που οι παραδοσιακές υπηρεσίες γίνονται πιο...
Το καινοτόμο μεσιτικό γραφείο
Η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών στις πωλήσεις πολυτελών και «lifestyle» κατοικιών...
Κοράλλι: Ο αρχιτέκτονας της θάλασσας
Τα κοράλλια σε όλο τον κόσμο γίνονται άσπρα και φθάνουν στο σημείο να πεθαίνουν,...
Απολιγνιτοποίηση 4 χρόνια μετά
Πρόσφατα συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από την ανακοίνωση της απόφασης για...
Γυναικεία επιχειρηματικότητα σε πρώτο πλάνο
Από τις πολυεθνικές της Αθήνας στην παραγωγή αμυγδάλων και τη γυναικεία...
Με αστέρι Μισελέν στην Γαλλία το πεπόνι της Μεσσηνίας
Παράγεται στα εύφορα χώματα της Μεσσηνίας και καταναλώνεται, μεταξύ άλλων, σε...