Δες ΕΔΩ το νέο ΒΕΤΑ site του antenna.gr
 

VICE SPECIALS «ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ»

Πέμπτη 09-11-17

Ημερομηνία Προβολής: Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Ώρα μετάδοσης: 01:45

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στις 01.45 μετά τα μεσάνυχτα, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ΑΝΤ1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο, «Μέσα στο Σύμπαν του Αρτέμη Σώρρα».

Ποιοι είναι οι οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα και τι κάνουν από τη στιγμή που ο ηγέτης τους εξαφανίστηκε;

Το VICE ταξίδεψε στην Ηλεία, ένα από τα προπύργια της οργάνωσής του «Ελλήνων Συνέλευσις», αλλά και στην Πάτρα, την πόλη όπου δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά ο Σώρρας, για να συναντήσει οπαδούς του που πιστεύουν ακόμη και σήμερα σε εκείνον.

Ένας επιπλοποιός που δώρισε το κτίριο της επιχείρησής του στην «Ελλήνων Συνέλευσις», ένα παντρεμένο ζευγάρι που περνάει με παιδιά του τα περισσότερα απογεύματά του στα τοπικά γραφεία της οργάνωσης και μία νηπιαγωγός και ενεργό στέλεχος της οργάνωσης, δηλώνουν στην κάμερα του VICE πεπεισμένοι πώς τα χρήματα που χρωστούν στην Εφορία έχουν αποπληρωθεί από τα χρήματα του ηγέτη τους. Όπως λένε, αδυνατούν να καταλάβουν γιατί η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει την «Ελλήνων Συνέλευσις», αλλά και τους ίδιους με καχυποψία. Για τους ίδιους, ο Αρτέμης Σώρρας είναι «πατέρας και αδελφός».

Τέλος, στο VICE μιλάει και ένας πρώην οπαδός του Σώρρα, ο οποίος από τη μία αποδομεί την «Ελλήνων Συνέλευσις» και από την άλλη υποστηρίζει πως η αξία του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας ξεπερνά το ένα πεντάκις εκατομμύρια ευρώ.

Παραγωγή - Σκηνοθεσία - Κάμερα: Γιώργος Ηλιόπουλος

Έρευνα - Παραγωγή: Γιάννης Παναγιωτόπουλος

Ηχοληψία: Γιώργος Χρόνης

Μοντάζ: Μαρία Κουνάβη

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials εδώ: https://video.vice.com/gr/show/vice-greece-specials