Δες ΕΔΩ το νέο ΒΕΤΑ site του antenna.gr
 

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ «ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ»

Πέμπτη 05-01-17

O ΝΤΙΝΟΣ ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΜΠΑΓΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ 1 ΑΠΟ ΤΙΣ 10 «ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΝΕΟΓΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΩΝ» ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
H ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ» ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» - ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΥΓΓΑΡΕΖΟΣ ΣΤΟ “YOU SMILE”, ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Οι επισκέψεις στον οργανισμό  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Θέλω να Βοηθήσω» του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, που στόχο έχει να στηρίζει ενεργά Οργανισμούς που διακρίνονται για το ουσιαστικό ανθρωπιστικό και κοινωνικό τους έργο.

Ο Ντίνος Σιωμόπουλος και η Μπάγια Αντωνοπούλου, επισκέφθηκαν την Τρίτη 3 Ιανουαρίου μία από τις δέκα «Κινητές Μονάδες Νεογνών και Παίδων» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συνομίλησαν με τη Γεωργία και τον Ντίνο, 2 από τους 28 εξειδικευμένους διασώστες που διαθέτει πανελλαδικά ο Οργανισμός. Η Γεωργία και ο Ντίνος ξενάγησαν τους δύο δημοσιογράφους στο εσωτερικό της μονάδας (ασθενοφόρο) και τους έδειξαν τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει για επείγοντα περιστατικά. Επιπλέον, τους ενημέρωσαν ότι πρόσβαση έχουν δωρεάν όλα τα παιδιά ηλικίας 0-18 ετών, χωρίς διάκριση και μπορούν να καλέσουν δωρεάν στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά  SOS 1056» και στο ΕΚΑΒ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι διακομίζονται κατά μέσο όρο 15 παιδιά τη μέρα, ενώ για το 2016 ο αριθμός των διακομιδών ήταν διπλάσιος σε σχέση με το 2015 (περισσότερες από 3.200 διακομιδές) το οποίο αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό και στο προσφυγικό.

Η Φωτεινή Γεωργίου επισκέφθηκε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου το «Πανελλήνιο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο Μαρούσι, το οποίο συντονίζει τα υπόλοιπα 4 κέντρα στήριξης που λειτουργούν εκτός Αττικής, αποτελούνται από εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγους & κοινωνικούς λειτουργούς) καθώς και εκατοντάδες εθελοντές που υποστηρίζουν τις δράσεις του Οργανισμού και είναι ενεργό 24 ώρες κάθε μέρα!

Η  Φωτεινή Γεωργίου συνομίλησε με τη Σία Κακαρούμπα, συντονίστρια των τηλεφωνικών γραμμών

και είδε από κοντά το τηλεφωνικό κέντρο όπου χτυπούν οι 3 γραμμές βοήθειας για παιδιά και εφήβους: η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά  SOS 1056», η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» και η «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».

Υπάρχει και μία ακόμη τηλεφωνική γραμμή που συνδέεται με το τηλεφωνικό κέντρο, «ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης  112», ώστε να υπάρχουν περισσότερες γραμμές στη διάθεση των παιδιών-εφήβων Ελλήνων αλλά και αλλοδαπών, χωρίς διάκριση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κλήσεις που δέχονται την ημέρα είναι κατά μέσο όρο ξεπερνούν τις 120.

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος επισκέφθηκε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, το You Smile”, μία δράση από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για όλους τους μαθητές που θέλουν να γίνουν Εθελοντές. Οι μαθητές μέσα από δημιουργικές δράσεις όπως π.χ. σποτ ενάντια στο bullying, εκδηλώσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, επισκέψεις στα νοσοκομεία κ.λ.π. αναπτύσσουν την κουλτούρα της εθελοντικής προσφοράς. Παράλληλα τους δίνεται η δυνατότητα διαδικτυακών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, ενώ προωθούν την «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά  SOS 1056», μία από τις 3 τηλεφωνικές γραμμές του «Επιχειρησιακού Κέντρου» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στο You Smile υποδέχθηκαν τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, η Ράνια, ο Γεράσιμος, η Δέσποινα και ο Αντώνης, μαθητές και συντονιστές του “You Smile”, τον ενημέρωσαν για τις εθελοντικές τους δράσεις και τις δυνατότητες που προσφέρει το You Smile”. Επιπλέον, τα παιδιά είχαν ετοιμάσει στον Ουγγαρέζο ένα challenge.. Να ξεστολίσει το χριστουγεννιάτικό τους δέντρο ενώ παράλληλα τον ταξίδεψαν πίσω στο παρελθόν, κάνοντάς του ερωτήσεις που αφορούσαν την παιδική του ηλικία.

 

Παράλληλα με τις ενέργειες που υλοποιεί ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ με στόχο τη στήριξη του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,  προσκαλεί και προτρέπει όλους τους  Έλληνες να ενισχύσουν μαζί αυτή την τόσο πολύτιμη προσπάθεια καλώντας ή στέλνοντας μήνυμα τη λέξη «ΧΑΜΟΓΕΛΟ» ή “HAMOGELO” στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 19810 που έχει δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό.

Περισσότερες πληροφορίες για την ενέργεια του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ «Θέλω να Βοηθήσω» και την υποστήριξη του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του ΑΝΤ1: http://www.antenna.gr/minisites/thelo-na-voithiso/home

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μπορείτε να βρείτε εδώ: www.hamogelo.gr

Περισσότερες πληροφορίες για το “You Smile”: http://www.yousmile.gr/

# ThelwNaVoithisw

Ευχαριστούμε πολύ,
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων