ΠΡΟΣΦΟΡΑ «ΜΕ ΑΓΑΠΗ»

Με εκατοντάδες δράσεις και προσφορές που αφορούν παιδιά αλλά και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη ,η Μαρί Κυριακού και η ομάδα της εκπομπής ΜΕ ΑΓΑΠΗ, προσέφεραν ελπίδα, ανακούφιση, στήριξη και συμπαράσταση.
Η Μαρί Κυριακού ανταποκρίθηκε στην έκκληση για βοήθεια που της απηύθυναν Ιδρύματα, Σωματεία , μεμονωμένα άτομα ακόμη και φορείς για να στηρίξει παιδιά σε όλη την Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, τροφοδοτήθηκαν με ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και σχολικά είδη,600 παιδιά σε ορεινές περιοχές της Ηλείας, της Αρτας και της Ηπείρου.
Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα 75 μαθητών δημοτικού σχολείου στην Κόνιτσα να τους τροφοδοτήσει με μπαλλες μπασκετ και βολευ και οσα χρειάζονταν για τις αθλητικές τους δραστηριότητες καθώς και υπολογιστές. Μαζί τους δόθηκαν βιβλία δραστηριοτήτων των παραμυθιών του Μάικ του Φασολάκη.
Παρέδωσε τις επιταγές σε ακόμη δέκα Ιδρύματα, από τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί στη ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, στηρίζοντας έτσι συνολικά 25 Ιδρύματα, που κινδυνεύουν και κλείσουν. Η Γραμμή Με Αγάπη θα συνεχίσει τον Ιανουάριο, στηρίζοντας κι άλλα Ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά.
Η Μαρί Κυριακού σε συνεργασία με την Elle Amber, δημιούργησε γούρια, από την πώληση των οποίων , θα στηριχθεί το Ιδρυμα ΕΣΤΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗ ΑΘΗΝΑΙΑ, που φιλοξενεί 20 κορίτσια.
Τα τελευταία τρία χρόνια και σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών του ΑΝΤΕΝΝΑ, παρείχε υποτροφίες για δωρεάν σπουδές σε οκτώ παιδιά, πραγματοποιώντας το όνειρό τους να σπουδάσουν.
Απέστειλε παπούτσια σε 100 παιδιά που προέρχονται από άπορες οικογένειες και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.
Στήριξε με την αποστολή τροφίμων μακράς διάρκειας και αναλώσιμων ειδών την Οργάνωση «Άλλος Ανθρωπος», που σιτίζει άστεγους συνανθρώπους μας.
Μεσολάβησε ώστε να σταλούν φρούτα και λάδι σε Ιδρύματα και Σωματεία που διαβιούν παιδιά.
Φρόντισε να σταλούν δώρα και παιχνίδια σε οικοτροφείο που φιλοξενεί άπορα και ορφανά παιδιά.
Συνεργάστηκε με ιδιωτικούς φορείς και συγκέντρωσε χρήματα ώστε να παραδοθούν σε οικογένειες που έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Συμμετείχε σε πολλές δραστηριότητες και μπαζάρ που στόχο είχαν να στηριχθούν οικονομικά Οργανώσεις και Σωματεία.
Πρόσφερε διασκέδαση σε παιδιά, που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεατρικές και άλλες παραστάσεις.
Απέστειλε βιβλία και παιδικά παραμύθια του Μάικ του Φασολάκη, για τον εμπλουτισμό παιδικών βιβλιοθηκών.
Η Μαρί Κυριακού και η εκπομπή ΜΕ ΑΓΑΠΗ, θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο να ανταποκρίνονται εκεί που υπάρχει ανάγκη για βοήθεια.

   
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ «ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ» ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τα τηλεφωνήματα των τηλεθεατών στη «ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ», παρέδωσε η Μαρί Κυριακού, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στους εκπροσώπους 10 Ιδρυμάτων, Σωματείων και Οργανώσεων, απ’ όλη την Ελλάδα.
Οι εκπρόσωποι των Ιδρυμάτων, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πρόνοιας, Έφης Μπέκου, με πολλή συγκίνηση, παρέλαβαν τις επιταγές από τη Μαρί Κυριακού, στα γραφεία του ΑΝΤΕΝΝΑ. Μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των Ιδρυμάτων ανέφεραν ότι τα χρήματα αυτά είναι μια πολύ μεγάλη στήριξη για τη συνέχιση της λειτουργίας των ξενώνων τους, στους οποίους φιλοξενούν παιδιά. Στη συνέχεια, ευχαρίστησαν ο καθένας ξεχωριστά τη Μαρί Κυριακού για την πολύτιμη συμβολή της και τη συμπαράστασή στο έργο τους.
Η Μαρί Κυριακού εξέφρασε τη συγκίνησή της, αλλά και την ικανοποίηση για την ανταπόκριση των τηλεθεατών, να στηρίξουν τη «ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ» και να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους, παρέχοντας βοήθεια σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι η Γραμμή θα συνεχιστεί για να στηριχθούν οικονομικά και άλλα Ιδρύματα. Μέχρι τώρα έχουν ενισχυθεί οικονομικά περισσότερα από 25 Σωματεία.

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

Η Μαρί Κυριακού σε συνεργασία με το κοσμηματοπωλείο ELLE AMBER και την Ελίνα Αναγνωστοπούλου, δημιούργησαν κοσμήματα και γούρια, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο Ίδρυμα "ΕΣΤΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗ ΑΘΗΝΑΙΑ". Τα κοσμήματα (βραχιόλια , κολιέ και γούρια), έχουν αποτυπωμένη την φιγούρα του αγαπημένου ήρωα των παιδιών του Μάικ του Φασολάκη, αλλά και την καρδιά της εκπομπής ΜΕ ΑΓΑΠΗ. Πρόκειται για μια σειρά ιδιαίτερη, που καλύπτει τις ανάγκες μικρών και μεγάλων και σε πολύ προσιτή τιμή ,ώστε να δώσει την δυνατότητα στον καθένα από εμάς μαζί με το δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να στηρίξει ένα Ίδρυμα που κινδυνεύει να κλείσει. Τα κοσμήματα πωλούνται μόνον στο κατάστημα ELLE AMBER, στον α' όροφο του GOLDEN HALL. ΜΕ ΑΓΑΠΗ για τα παιδιά που έχουν την ανάγκη μας.

Η Μαρί Κυριακού στηρίζει ενεργά το έργο της UNICEF

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού», η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF πραγματοποίησε μια συγκινητική τελετή. Μέσα από την εκδήλωση, βράβευσε μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, που έστειλαν αφίσες, παραμύθια, βιβλία και εφημερίδες και απεικόνισαν με τον δικό τους τρόπο πώς αντιλαμβάνονται τα δικαιώματά τους.
Το 1ο Βραβείο Παραμυθιού, το απένειμε η συγγραφέας παιδικών βιβλίων και παρουσιάστρια της κοινωνικής εκπομπής «Με Αγάπη», Μαρί Κυριακού. Μεταξύ άλλων, η κυρία Κυριακού υπογράμμισε πως στέκεται αρωγός στο έργο και τους σκοπούς της UNICEF.
Κατά την απονομή του 1ου Βραβείου Παραμυθιού, η Μαρί Κυριακού πρότεινε να προβάλλει τα παραμύθια που έγραψαν τα Παιδιά μέσα από την εκπομπή της «Πες μου το παραμύθι σου», η οποία μεταδίδεται από τα δορυφορικά κανάλια του ΑΝΤΕΝΝΑ σε όλο τον κόσμο. Η Πρόταση της κυρίας Κυριακού έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την Επιτροπή της UNICEF.

ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Με νέες δράσεις , νέες πρωτοβουλίες, κοντά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη η εκπομπή ΜΕ ΑΓΑΠΗ συνεχίζει την κοινωνική προσφορά της για έβδομη χρονιά.
Φέτος , μαζί με εσάς θα προσπαθήσουμε να γνωστοποιήσουμε και να βοηθήσουμε κοινωνικές ομάδες, αλλά και κατοίκους περιοχών σε όλη την Ελλάδα που έχουν ανάγκη την στήριξή μας.
Η Μαρί Κυριακού και η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής, θα αναδείξει και με τη δική σας βοήθεια, τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όχι μόνον μεμονωμένα πρόσωπα αλλά και ολόκληρες περιοχές.
Στόχος μας είναι να ανοίξουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας ώστε να βοηθήσουμε ουσιαστικά παιδιά και μεγάλους που χρειάζονται την υλική και ηθική προσφορά μας.
H καθημερινότητα όμως δεν έχει μία μόνον πλευρά. Θα συνεχίσουμε και φέτος να αναδεικνύουμε πρωτοβουλίες που κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη και πιο αισιόδοξη. Δράσεις με επίκεντρο τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
Καθημερινά μέσα από την εκπομπή ΜΕ ΑΓΑΠΗ, θα βλέπουμε όσα συμβαίνουν με θετική ματιά!


ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΠΑΡΤΙ «ΜΕ ΑΓΑΠΗ» ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Η Μαρί Κυριακού με αφορμή τα γενέθλιά της διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, ένα μεγάλο πάρτι "ΜΕ ΑΓΑΠΗ" για όλα τα παιδιά. Το πάρτι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Δαΐς των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.
Μοναδικές στιγμές χαράς και διασκέδασης έζησαν περισσότερα από χίλια παιδιά, τα οποία μεγαλώνουν σε ιδρύματα, προέρχονται από άπορες οικογένειες ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Οι μικροί φίλοι της Μαρί Κυριακού έσβησαν μαζί της τα κεράκια και της προσέφεραν λουλούδια και δώρα, που είχαν ετοιμάσει οι ίδιοι… με πολλή αγάπη! Σε όλη τη διάρκεια του πάρτι, τα χαμόγελα ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους και οι ευχάριστες εκπλήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη!

1.000 ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!
Το καθημερινό κοινωνικό μήνυμα ΜΕ ΑΓΑΠΗ, συμπλήρωσε 1.000 εκπομπές γεμάτες σπουδαίες δράσεις. Σε αυτή τη διαδρομή των έξι ετών, παρακολουθήσαμε πράξεις αγάπης και πρωτοβουλίες εθελοντικής προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Επίσης, μέσα από την εκπομπή ξεκίνησαν συνεργασίες με σκοπό την οικονομική στήριξη διάφορων Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Σωματείων.
Το πιο σημαντικό όμως είναι πως αν και η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την εκπομπή, οι άνθρωποί που στάθηκαν δίπλα στις ενέργειες, τις υποστήριξαν και θέλησαν και οι ίδιοι να συνεισφέρουν με όποιο τρόπο μπορούσαν, συνεχώς αυξάνονταν!


ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ "ΜΕ ΑΓΑΠΗ"
Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου η Μαρί Κυριακού παρέδωσε στους Προέδρους και τους εκπροσώπους 10 Ιδρυμάτων και Οργανώσεων, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω της τηλεφωνικής ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ.
Η ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ είχε δημιουργηθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό και η παράδοση του ποσού πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΑΝΤΕΝΝΑ. Πρόκειται για χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν από τα τηλεφωνήματα των τηλεθεατών, με σκοπό την ανακούφιση και τη στήριξη των παιδιών και των αστέγων. Συνολικά μέχρι τώρα έχουν λάβει οικονομική ενίσχυση από τη ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ 25 Ιδρύματα, σωματεία και οργανώσεις.


«ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΚ» ΤΗΣ ΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου η παράσταση «Οι Περιπέτειες του Μάικ» ήταν αφιερωμένη στους μικρούς φίλους της Μαρί Κυριακού.
Παιδικά χαμόγελα γέμισαν την αίθουσα, ενώ στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς μοιράστηκαν όλα τα παιδιά μαζί με τον αγαπημένο τους ήρωα.
Περισσότερα από 500 παιδιά που υποστηρίζονται από Ιδρύματα ή ζουν σε αυτά και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο του Μάικ. Πήραν υπέροχα δώρα, φωτογραφήθηκαν με τους ηθοποιούς, έπαιξαν με τη μασκότ του Μάικ και διασκέδασαν με τα τραγούδια της παράστασης.


"Με αγάπη για τους Έλληνες του εξωτερικού"
Η Μαρί Κυριακού επιφύλαξε μία χριστουγεννιάτικη έκπληξη για τα παιδιά των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό. Διάβασε το παραμύθι της με τίτλο "τα Χριστούγεννα του Μάικ", το οποίο μεταδόθηκε μέσω των δορυφορικών καναλιών του ΑΝΤ1. Έτσι οι μικροί της φίλοι που μένουν μόνιμα στο εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον αγαπημένο τους ήρωα και τους νέους φίλους του, να ταξιδέψουν μαζί τους στον κόσμο του παραμυθιού, να συνειδητοποιήσουν πόση χαρά και αγάπη μπορεί να προσφέρει κανείς κάνοντας πολύ απλά πράγματα, αλλά και φυσικά να περάσουν μαγικά Χριστούγεννα.


ΒΡΑΒΕΙΑ UNICEF-AΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΠΟ ΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Σε μια ειδική τελετή, στη Στοά του Βιβλίου απονεμήθηκαν τα βραβεία σε σχολεία και μαθητές από ολη την χώρα και το Εξωτερικό, που διακρίθηκαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα Δικαιώματα του Παιδιού της UNICEF.
Το 1ο βραβείο για το καλύτερο παραμύθι απένειμε η συγγραφέας και παρουσιάστρια Μαρί Κυριακού στα παιδιά του 10ου Δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, Θεσσαλονίκης.
Για την συμμετοχή της στην εκδήλωση η Μαρί Κυριακού δήλωσε ότι είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός μέσα από τον οποίο τα παιδιά μας δείχνουν πώς κατανοούν τα δικαιώματά τους. Είναι και μια ευκαιρία,είπε,να πάρουμε και εμείς μαθήματα από τα παιδιά.
Η κυρία Κυριακού,εντυπωσιάστηκε από την συμμετοχή αλλά και την καταπληκτική δουλειά των παιδιών, που αποτύπωσαν τα δικαιώματά τους σε ζωγραφιές, εκθέσεις και παραμύθια.


ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΤΙΩΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
Η τεράστια καθημερινή προσφορά σας στα Κουτιά Με αγάπη, γέμισε την αποθήκη μας με πολλά ρούχα, παπούτσια παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης.
Γι αυτό το λόγο αναγκαστήκαμε να αποσύρουμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα τα Κουτιά , προκειμένου να διοχετεύσουμε , αυτόν τον μεγάλο όγκο πραγμάτων, στα Ιδρύματα, Σωματεία και εθελοντικές Οργανώσεις.
Οι αποστολές μας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό σε όλη την Ελλάδα, από το πιο απομακρυσμένο χωριό, μέχρι και σε κάθε μεμονωμένη οικογένεια που έχει ανάγκη την βοήθεια μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη συνδρομή σας!
Τον τελευταίο καιρό γίναμε αποδέκτες πολλών τηλεφωνημάτων από τηλεθεατές που εξαπατήθηκαν από επιτήδειους, που εμφανίζονται ως συνεργάτες της εκπομπής και αποσπούν χρήματα.
Θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι πρόκειται για απατεώνες και ότι τόσο η κυρία Μαρί Κυριακού, όσο και οι συνεργάτες της εκπομπής ΜΕ ΑΓΑΠΗ, δεν πραγματοποιούν εράνους και δεν ζητούν χρηματικά ποσά για οικονομική ενίσχυση συνανθρώπων μας.
Ο μόνος τρόπος συγκέντρωσης χρημάτων για την ενίσχυση Ιδρυμάτων, γίνεται μόνον μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής ΜΕ ΑΓΑΠΗ και αυτό όχι με την αποστολή χρημάτων, αλλά μέσω των τηλεφωνημάτων που κάνουν οι τηλεθεατές.
Η Μαρί Κυριακού και η εκπομπή ΜΕ ΑΓΑΠΗ δεν εχουν κανένα απολύτως λογαριασμό στο TWITTER αλλά και Προφίλ στο FACEBOOK! Οτι συνεπώς δείτε είναι ψεύτικο και πρόκειται για απάτη.


ΧΡΥΣΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Με το "Χρυσό Παράσημο Ανθρωπιστικής Αξίας" τιμήθηκε η Μαρί Κυριακού από τον Διεθνή Αυστριακό Οργανισμό "ALBERT SCHWEITZER", στη Βιέννη.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο της Βιέννης και η Μαρί Κυριακού ήταν η μοναδική Ελληνίδα που έλαβε αυτή την τιμή. Σε μια σεμνή αλλά λαμπρή τελετή ο Πρόεδρος του Διεθνή Αυστριακού Ανθρωπιστικού Οργανισμού κ.Γιόρκ Στάινερ απένειμε το χρυσό παράσημο στην κυρία Κυριακού, η οποία και ευχαρίστησε θερμά για την τιμή. Για το έργο της Μαρί Κυριακού μίλησαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Albert Schweitzer κ.Στάινερ και ο Πρόεδρος του Ελληνικού παραρτήματος του Οργανισμού Βαρόνος Τόνυ Μπρέιτελ.


Υποτροφίες Με Αγάπη
Σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η αβεβαιότητα και ο φόβος για το αύριο είναι πολύ σημαντικό να διασώσουμε τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Η Μαρί Κυριακού και η εκπομπή «Με Αγάπη» πραγματοποίησε το όνειρο δύο παιδιών προσφέροντάς τους το στοιχειώδες αγαθό της μόρφωσης. Με στόχο να δώσει ελπίδα σε ακόμα περισσότερους νέους προσέφερε δύο υποτροφίες στο εργαστήρι ελευθέρων σπουδών του ΑΝΤ1 σε δύο κορίτσια που προέρχονται από το ίδρυμα Σωτήρ στην Κεφαλλονιά και από το σωματείο «οι Φίλοι του Παιδιού» αντίστοιχα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν.


Συγκινητική ανταπόκριση για την Γραμμή Με Αγάπη
Συγκινητική και άμεση είναι η μέχρι τώρα ανταπόκριση για βοήθεια των παιδιών που διαβιούν σε Ιδρύματα και Φιλανθρωπικά Σωματεία, μέσω της τηλεφωνικής ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ που δημιούργησε η Μαρί Κυριακού και η τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ.
Η φωνή σας έχει δύναμη. Στείλτε μας τις δικές σας σκέψεις για τα κοινωνικά ζητήματα που σας απασχολούν.