Κόσμος

23 Οκτωβρίου 2022 13:51 Τελευταία ενημέρωση : 23 Οκτωβρίου 2022 19:55

Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ επίσημα υποψήφιος για πρωθυπουργός

Διάβασέ μου το...

O Σούνακ επιβεβαίωσε ότι διεκδικεί την ηγεσία της χώρας, μετά την συνάντηση με τον Μπόρις Τζόνσον.

Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ επίσημα υποψήφιος για πρωθυπουργός
-


Ο πρώην υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σούνακ επιβεβαίωσε σήμερα ότι στέκεται όρθιος διεκδικώντας την αντικατάσταση της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία μεγάλη χώρα, αλλά αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανή οικονομική κρίση”, ανέφερε ο ίδιος σε μία ανάρτησή του στο Twitter. “Αυτός είναι ο λόγος που διεκδικώ την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, ώστε να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός”.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο Μπόρις Τζόνσον, κι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής του, ο Ρίσι Σούνακ, δυνητικοί αντίπαλοι στην κούρσα για τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, συναντήθηκαν χθες Σάββατο το βράδυ, κατά πληροφορίες μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων του BBC και της Sunday Times. 

Ο κ. Τζόνσον επέστρεψε χθες το πρωί στο Λονδίνο μετά τις διακοπές του στην Καραϊβική, εξέλιξη που ενέτεινε τη σεναριολογία για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του. Συνάντησε τον κ. Σούνακ για να συζητήσουν σχετικά με τον αγώνα για τη διαδοχή της κυρίας Τρας, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του BBC. 

Κατά το ρεπορτάζ της συνήθως καλά πληροφορημένης Sunday Telegraph, συζήτησαν το ενδεχόμενο «κοινής» υποψηφιότητάς τους για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο «εμφυλίου πολέμου» των Τόρις. 

Την ίδια ώρα, η Πένι Μόρντοντ δήλωσε ότι παραμένει στη μάχη για να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πίσω από τους αντιπάλους της Ρίσι Σούνακ και Μπόρις Τζόνσον σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δεδηλωμένων υποστηρικτών τους, απορρίπτοντας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έχει συζητήσει μια συμφωνία με τον Τζόνσον.

«Είμαι πολύ βέβαιη για τη διαδικασία που ακολουθούμε. Σας λέω ότι είμαι σε αυτό για το κερδίσω», δήλωσε η Μόρντοντ σήμερα στο BBC. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι «απολύτως ψευδές» το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο συζήτησε με τον Τζόνσον την αποχώρησή της από τη διαδικασία, με αντάλλαγμα ένα αξίωμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Φώφη Γεννηματά: Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών (εικόνες)

Φονικό τροχαίο στην Ημαθία: γνωστός των θυμάτων ο οδηγός

Πάτμος: Ο καπετάνιος του ρυμουλκού φώναζε στο κρουαζιερόπλοιο ότι θα τους πνίξει! (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ