Κοινωνία

14 Οκτωβρίου 2022 19:55

Κολωνός - Δημητρακόπουλος: Είναι ξεκάθαρα βιασμός, δεν υπάρχει συναίνεση με ένα παιδί 12 ετών

Διάβασέ μου το...

Για πρωτόγνωρη υπόθεση στα ελληνικά δεδομένα έκανε λόγο ο γνωστός ποινικολόγος. Οι ποινές που προβλέπονται για τους βιαστές της 12χρονης.

Κολωνός - Δημητρακόπουλος: Είναι ξεκάθαρα βιασμός, δεν υπάρχει συναίνεση με ένα παιδί 12 ετών
-

Ο ποινικολόγος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στο Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για την πολύκροτη υπόθεση του Κολωνού και της 12χρονης, που βίαζαν και εξέδιδαν κατ’ εξακολούθηση.

Ο ποινικολόγος σημείωσε πως «έως τον Δεκέμβριο του 2021 ο βιασμός ήταν κακούργημα με κάθειρξη έως 15 ετών. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας έφερε νόμο για βιασμό ανηλίκου με μόνο μία ποινή: Ισόβια κάθειρξη. Αυτό ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα κόμματα της Βουλής».

Συνέχιζε λέγοντας πως «Βιασμός υπάρχει όταν υπάρχει το στοιχείο της βίας. Όταν έχεις ένα παιδί 12 ετών δεν έχει την κρίση και έτσι πάλι βιασμός είναι σε κάθε περίπτωση. Δεν είναι προϊόν ελεύθερης βούλησης η σεξουαλική επαφή, δεν έχει βούληση το 12χρονο, να έρθει σε σεξουαλική επαφή με συναίνεση».

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, όπως σημείωσε «οι “πελάτες” αντιμετωπίζουν ποινή καθείρξεως έως 15 έτη, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί, δεν τεκμαίρεται, δεν υπάρχει συναίνεση, είναι βιασμός και προβλέπεται ποινή ισοβίων». 

Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι «έχουμε να κάνουμε με μία πρωτόγνωρη υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα. Θύματα παιδιά μέσα στις αίθουσες των ποινικών ακροατηρίων δυστυχώς είναι πολλά. Όμως, παιδιά τα οποία να εκδίδονται, παιδιά που να τα προωθούν στην πορνεία ευτυχώς και δυστυχώς είναι η πρώτη φορά».

«Όσοι δουλεύουν σε οίκους ανοχής ή διαθέτουν χώρους προκειμένου να βιάζονται ανήλικα έχουν κι αυτοί  ίδια ευθύνη με τους βιαστές, είναι συνεργοί, οι οποίοι θα τιμωρηθούν με ισόβια κάθειρξη», τόνισε ο δικηγόρος.

Ο κ. Δημητρακόπουλος επεσήμανε πως «μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα δυστυχώς με θύμα ένα παιδί, μωρό στον τομέα της σεξουαλικής ζωής» και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «η Δικαιοσύνη θα το κατατροπώσει ποινικά, για να μην γίνει και η χώρα μας μια χώρα της Ασίας,  όπου θεωρείται ότι κάνει τουρισμό ο άλλος, “πηγαίνοντας” με ανήλικα». 

Ειδήσεις σήμερα: 

“Παιχνίδι ασφυξίας” - Χαλάνδρι: Λιποθύμησε μαθήτρια σε Γυμνάσιο

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Συγκλονίζει η γυναίκα του, “σ’ αγαπάω, μ’ ακούς;”

Η Δήμητρα Κατσαφάδου κατήγγειλε κλοπή 6000 ευρώ - Συνελήφθη υπάλληλός της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ