Υγεία - Περιβάλλον

31 Αυγούστου 2022 18:15

“Παπαγεωργίου”: Και δεύτερη καταγγελία για κακοποίηση ασθενούς

Διάβασέ μου το...

Τι απαντά το νοσοκομείο στη δέυτερη μέσα σε λίγες μέρες καταγγελία για κακοποίηση ασθενούς.

“Παπαγεωργίου”: Και δεύτερη καταγγελία για κακοποίηση ασθενούς
-

Προβληματισμό προκαλεί και δεύτερη καταγγελία για κακοποίηση ασθενούς στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, ύστερα από εκείνη του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη, η οποία αφορούσε στην απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων νοσηλευτών απέναντι στον 98χρονο πατέρα του.

Όπως καταγγέλλει η κα Έφη Σαράφα, άφησαν τον πατέρα της που νοσηλευόταν στην παθολογική Κλινική του συγκεκριμένου νοσοκομείου με την ίδια πάνα 12 ώρες. Η παθούσα υποστηρίζει πως ο πατέρας της ενημέρωσε την νοσηλεύτρια ότι ήθελε αλλαγή πάνας, ωστόσο, εκείνη του απάντησε: “Αυτό δεν γίνεται τώρα. Αύριο”. Μάλιστα, όπως λέει, μίλησε και η ίδια μαζί της, όμως εκείνη δεν της είπε ποτέ το όνομά της και την παρέπεμπε σε ένα συγκεκριμένο τηλέφωνο.

Και για τις δύο περιπτώσεις, η διοίκηση του νοσοκομείου απάντησε ότι πολλές φορές είναι δύσκολη η διαχείριση των ηλικιωμένων, οι οποίοι δεν δέχονται να πάρουν τα φάρμακά τους, γι’ αυτό και αναγκάζονται να βάλουν προστατευτικά κιγκλιδώματα στα κρεβάτια ή να τους δένουν τα χέρια. Η ανακοίνωση καταλήγει στο ότι το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνει αυτό που πρέπει στην κάθε περίπτωση.

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις σήμερα:

“Εκκλησία των Εθνών”: Ο επικεφαλής προσπάθησε να γίνει ορθόδοξος ιερέας (βίντεο)

Βόλος: απείλησε να σκοτώσει την μάνα του γιατί… δεν άντεχε τις γάτες της

Άλιμος: Έκρηξη με τραυματίες


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ