Κοινωνία

04 Ιουνίου 2022 22:06

Φωτιά στη Βούλα: υπό έλεγχο οι εστίες - Σε ολονύχτια επιφυλακή η Πυροσβεστική

Διάβασέ μου το...

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά, με τις δυνάμεις να παραμένουν σε επιφυλακή. Αναίρεση των εκκενώσεων.

Φωτιά στη Βούλα: υπό έλεγχο οι εστίες - Σε ολονύχτια επιφυλακή η Πυροσβεστική
-

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Πανόραμα της Βούλας, στις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ ισχυρές δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο όλη τη νύχτα.

Παράλληλα, επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι προηγουμένως τα είχαν εκκενώσει, όπως και τα παιδιά στο Παιδικό Χωριό SOS.

Από τη φωτιά που ξεκίνησε στις 13:00 από την Άνω Γλυφάδα κι αργότερα πέρασε μέσα από τον οικισμό του Πανοράματος Βούλας προκλήθηκαν σοβαρές καταστροφές έχουν σε τουλάχιστον τέσσερα σπίτια, λιγότερο σοβαρές περίπου 20, σε έξι  σταθμευμένα οχήματα και σε μοτοσικλέτες χωρίς να έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές.


Φωτιά - Πανόραμα Βούλας - Πυρκαγιά

Πανόραμα Βούλας - φωτιά

Ένας πυροσβέστης ο οποίος μεταφέρθηκε στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, είναι καλά στην υγεία του, ενώ δύο ηλικιωμένοι που εντοπίστηκαν στα σπίτια τους, απομακρύνθηκαν από τις Αρχές με ασφάλεια.

Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 στα κινητά τους πριν από τις 17:00, οπότε και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Άλσους, με τον Ερυθρό Σταυρό, το Δήμο και εθελοντές να τους παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Πανόραμα Βούλας - φωτιά

Έχει, επιπλέον, ανοίξει σχολείο στη Βούλα, για να φιλοξενηθούν, ενώ σε επιφυλακή τέθηκε από το υπουργείο Υγείας και το Ασκληπιείο Βούλας.


Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται με δυνάμεις από τη δυτική και Στερεά Ελλάδα. Επί τόπου βρίσκονται και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ επί ποδός είναι η Πολιτική Προστασία του Δήμου και δεκάδες εθελοντές.

Φωτιά - Πανόραμα Βούλας - Πυρκαγιά

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, από την Πυροσβεστική θεωρούνται άγνωστα μέχρι στιγμής, ενώ ο δήμαρχος Γλυφάδας επιμένει ότι ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ. Ο ΔΕΔΔΕΗΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να ενισχύουν τέτοιο σενάριο και αναμένει το πόρισμα της έρευνας για ασφαλή αποτελέσματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Στυλιανίδης για φωτιά στη Βούλα: βελτιωμένη η κατάσταση

Ερντογάν: στην Ελλάδα συνωστίζονται τρομοκράτες

Nations League: Η Αγγλία ηττήθηκε από την Ουγγαρία και αποδοκιμάστηκε από...παιδιά

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ