Κόσμος

20 Μαΐου 2022 11:38

Τουρκία: σενάρια για ανασχηματισμό από τον Ερντογάν

Διάβασέ μου το...

Φήμες για κινήσεις ανασχηματισμού από τον Ρ.Τ. Ερντογάν, με στόχο να αυξήσει την εκλογική του βάση.

Τουρκία: σενάρια για ανασχηματισμό από τον Ερντογάν
-

Έντονες είναι οι φήμες, που θέλουν τον Τούρκο Πρόεδρο να "ανακατεύει" την τράπουλα του υπουργικού συμβουλίου με στόχο την αύξηση των ψήφων στο κόμμα του ΑΚΡ. 

Παρασκηνιακά λέγεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πάει σε ανασχηματισμό Υπουργικού Συμβουλίου τον Ιούλιο και μάλιστα ευρύ, καθώς θα αλλάξει όλους τους Υπουργούς πλην του Υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού και του Υπουργού Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγκ, όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, Μαχμούτ Νταλγκά.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το ποσοστό των ψήφων του ΑΚΡ να μειώνεται και έτσι, στόχος του είναι να διορίσει νέο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα τον οδηγήσει μέχρι τις εκλογές: «Εκλογικό Υπουργικό Συμβούλιο»

Το νέο υπουργικό συμβούλιο που θα διοριστεί αναμένεται να επιλεγεί μεταξύ των ανώτερων μελών του AKP που έχουν διατελέσει υπουργοί στο παρελθόν. Στόχος είναι να κερδίσουν και πάλι τους ψηφοφόρους της ανατολικής και νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Αποκαλύψεις από πρώην βουλευτή του ΑΚΡ

Η πρώην βουλευτής του ΑΚΡ αποκαλύπτει πως 8 εκ. αλλοδαποί πήραν τουρκική υπηκοότητα και θα ψηφίσουν

Η πρώην βουλευτής του AKP Πελίν Γκιουντές είπε σε τηλεοπτική εκπομπή του Bizim TV ότι ο αριθμός των αλλοδαπών που απέκτησαν την υπηκοότητα είναι 8 εκατομμύρια. Η Γκούντες είπε ότι πήρε αυτές τις πληροφορίες από έναν γνωστό δημοσιογράφο στην Τουρκία, ο οποίος είπε ότι η πηγή του ήταν η MIT. Σύμφωνα με την Γκουντές «Το AKP σχεδιάζει να εκλέξει 64 βουλευτές από αυτούς τους ψηφοφόρους».
Υπηκοότητα δίνεται σε αιτούντες άσυλο αλλά και σε όσους αγοράζουν σπίτι αξίας 250 χιλ. δολαρίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Ήταν νεκρός 10 ώρες στα Επείγοντα – “Θα ζούσε αν μετρούσαν το οξυγόνο του”

Λάρισα: Μωρό σκοτώθηκε λίγες ημέρες πριν την βάπτιση του

“Το Πρωινό”: καταγγελία φοιτητή για bullying από τους γονείς του… “επειδή είμαι gay” (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ