Πολιτική

30 Μαρτίου 2022 15:26

Υπουργείο Εξωτερικών: Αποστομωτική απάντηση στην ανιστόρητη πρόκληση Τσαβούσογλου

Διάβασέ μου το...

Η «ανακάλυψη» του Τσαβούσογλου για τους μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Συνθήκη της Λωζάνης και η δηκτική απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Υπουργείο Εξωτερικών: Αποστομωτική απάντηση στην ανιστόρητη πρόκληση Τσαβούσογλου
-

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, στην ανιστόρητη πρόκληση του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Τσαβούσογλου, σε ανάρτηση του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνεχάρη τον μουφτή Κομοτηνής, ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου στη μειονότητα της δυτικής Θράκης, Ιμπραίμ Σερίφ, στέλνοντας μήνυμα προς την Αθήνα.

«Υπενθυμίζω στην Ελλάδα για άλλη μια φορά ότι ο σεβασμός προς τους εκλεγμένους μουφτήδες της μειονότητας αποτελεί όρο της συνθήκης της Λωζάνης», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει «πάντα πρόθυμο» να αποστείλει στην Άγκυρα το κείμενο της Συνθήκης «με τη θερμή παράκληση να υποδειχθεί στην Ελλάδα το άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας εκλέγονται». Κι αυτό επειδή όπως τονίζει «σχετική πρόβλεψη στη Συνθήκη της Λωζάνης δεν υπάρχει».

Ειδήσεις σήμερα:

Μουντιάλ 2022: Απίστευτα επεισόδια μετά τον αποκλεισμό της Νιγηρίας (εικόνες)

Φίλος Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Ήταν ευφυής και ευγενικός άνθρωπος

Ζούλιας για Φιλιππίδη: Ήταν εθισμένος στο σεξ