Πολιτική

16 Μαρτίου 2022 14:26

Σακελλαροπούλου: Επισκέφθηκε προσφυγόπουλα από την Ουκρανία (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Η ΠτΔ επισκέφθηκε το Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό Κέντρο «Μπερεγίνια» και συνομίλησε με Ουκρανούς μαθητές, που έφτασαν στη χώρα μας μετά από την έναρξη του πολέμου.

Σακελλαροπούλου: Επισκέφθηκε προσφυγόπουλα από την Ουκρανία (εικόνες)
-

Την ανάγκη για έμπρακτη αλληλεγγύη, απέναντι στη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, που γέννησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή της στο Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό Κέντρο «Μπερεγίνια».

Η Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Ουκρανούς μαθητές, που έφτασαν στη χώρα μας μετά την έναρξη του πολέμου, καθώς συνολικά 34 παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών παρακολουθούν μαθήματα στα ουκρανικά, κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

Σακελλαροπούλου - Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό Κέντρο

«Στο Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό κέντρο ”Μπερεγίνια” συνάντησα Ουκρανούς μαθητές και μαθήτριες που, αφού έζησαν τον τρόμο των βομβαρδισμών και τον βίαιο ξεριζωμό από τα σπίτια τους, βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στην Ελλάδα και συνεχίζουν το σχολείο στη χώρα μας» ανέφερε η Πρόεδρος σε δηλώσεις της κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της και επισήμανε:

«Απέναντι στη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που γέννησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οφείλουμε να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Πρώτα απ' όλα στα παιδιά, τα πρώτα θύματα αυτού του πολέμου, που χρειάζονται την αμέριστη υλική και ψυχολογική μας στήριξη για όσο καιρό δοκιμάζεται η πατρίδα τους».

Σακελλαροπούλου - Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό Κέντρο

Σακελλαροπούλου - Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό Κέντρο

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ στο πλευρό του ουκρανικού λαού

ΕΝΦΙΑ: Τα μυστικά και οι νέοι πίνακες

“Το Πρωινό” - Φιλιππίδης: η επιδείνωση της υγείας του και ο γυναικολόγος... “κλειδί” (βίντεο)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ