Κόσμος

15 Μαρτίου 2022 14:02

Ρωσία: αγνοείται η ακτιβίστρια δημοσιογράφος με το πλακάτ

Διάβασέ μου το...

Η δημοσιογράφος, ανήρτησε πλακάτ με αντιπολεμικό μήνυμα στον αέρα δελτίουειδήσεων ρωσικού καναλιού.

Ρωσία: αγνοείται η ακτιβίστρια δημοσιογράφος με το πλακάτ
-

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η εξαφάνιση της ρωσίδας δημοσιογράφου και ακτιβίστριας, Μαρίνα Οβσιανίκοβα.

Η δημοσιογράφος, παρενέβη με αντιπολεμικό μήνυμα στο ρωσικό κρατικό κανάλι Channel One, κρατώντας μία πινακίδα που έγραφε: «Όχι πόλεμος, σταματήστε τον πόλεμο, μην πιστεύετε την προπαγάνδα, σας λένε ψέματα εδώ».

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της, δεν μπορούσε να εντοπίσει την πελάτισσά του. «Η Marina Ovsyannikova δεν έχει βρεθεί ακόμη. Είναι φυλακισμένη για περισσότερες από 12 ώρες», είπε το πρωί της Τρίτης. Οπως είπε, η αρχική αστυνομική έρευνα «δεν παρέχει λόγους για κράτηση και φυλάκιση».

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα «χουλιγκανισμό» την ενέργεια της Οβσιανίκοβα και συνελήφθη. «Σχετικά με αυτή τη γυναίκα, αυτό είναι χουλιγκανισμός», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Εικάζεται ότι η γυναίκα, θα εντοπιστεί τελικά σε κάποιο δικαστήριο της Μόσχας όμως σύμφωνα με το BBC «θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε».

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα προσφέρει προξενική προστασία στην ρωσίδα δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιάνικοβα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι θα προσφέρει προξενική προστασία μέσω της γαλλικής πρεσβείας στην Μόσχα στην Μαρίνα Οβσιάνικοβα, την ρωσίδα δημοσιογράφο του Pervy Kanal που πραγματοποίησε χθες την ενέργεια διαμαρτυρίας κατά του πολέμου στην Ουκρανία στην διάρκεια του δελτίου ειδήσεων.

Κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε κέντρο υποδοχής ουκρανών προσφύγων, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί διαδικασία για την χορήγηση ασύλου από την Γαλλία στην δημοσιογράφο και ότι θα μιλήσει για το θέμα στον Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την επόμενη συνομιλία τους.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Ο “δολοφόνος των αστέγων” και οι έρευνες της Αστυνομίας (βίντεο)

Κρήτη: η νονά άρπαξε... φωτιά στην βάπτιση! (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: κινηματογραφική καταδίωξη με κλεμμένο όχημα