Συνταγές

02 Οκτωβρίου 2021 13:08

Συνταγή για κουρκουμπίνια από τον Πέτρο Συρίγο

Διάβασέ μου το...

Είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Θεσσαλονίκης με απίστευτη γεύση και πολλά αρώματα!

Συνταγή για κουρκουμπίνια από τον Πέτρο Συρίγο
-

Πραδοσιακά κουρκουμπίνια φούρνου ετοίμασε ο σεφ του "Πρωινού", Πέτρος Συρίγος!

Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή για τραγανές, γλυκές και σιροπιαστές μπουκίτσες.

Συστατικά για τα κουρκουμπίνια θεσσαλονίκης

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 300 γρ βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • Για το σιρόπι
  • Ένα ξυλάκι κανέλα
  • 500 γρ ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 1 βανίλια
  • Ένα ξυλάκι κανέλα
  • Μια φλούδα από λεμόνι
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Η συνταγή για τα τραγανά κουρκουμπίνια

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
  • Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά.
  • Όταν πάρει βράση μετράμε 4 λεπτά, το βγάζουμε και προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα.
  • Βάζουμε ένα φύλλο στον πάγκο μας, πασπαλίζουμε με ένα πινέλο λιωμένο βούτυρο.
  • Βάζουμε άλλο ένα φύλλο από πάνω, πασπαλίζουμε πάλι βούτυρο.
  • Τυλίγουμε σε ρολάκι όχι πολύ σφιχτό.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τα βάζουμε όλα μέσα.
  • Αλείφουμε με βούτυρο από πάνω.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο, πρέπει να κρυώσει ώστε να μπορέσουμε να κόβουμε σε κομματάκια.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε μικρές μπουκιές.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1:15 ή έως ότου πάρει χρώμα.
  • Με το που το βγάζουμε από τον φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 1 ώρα να τραβήξει.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - μητέρα μαθήτριας: δεν θέλω το παιδί μου να γίνει νέος Φύσσας

Κεραμέως στον ΑΝΤ1: θα πατάξουμε τους θύλακες φασισμού μέσα στα σχολεία (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη στέλεχος οργανωμένου κυκλώματος ναρκωτικών (εικόνες)